ЛЕПО, НЕМА ШТА... али то је само први део посла

Алибунар

Успешан почетак реализације значајног пројекта за децу, али и њихове родитеље

ЗА УЖИВАЊЕ У ПРИРОДИ, И ДЕЦЕ И ОДРАСЛИХ

• Идеја за постављање потпуно новог мобилијара у парку у центру Алибунара потекла је првенствено на захтев деце, а пројекат, пре свега, има за циљ безбедност деце која се играју у парку, као и сигурност и задовољство родитеља који долазе у пратњи деце – кажу из Савета МЗ Алибунар, после завршетка првог дела посла

Животна средина има важну улогу како за естетско васпитање људи тако и за њихово здравље. Због тога мора бити чиста и пријатна за око. У ту сврху је неопходно постављање простора намењеног рекреацији мештана са улогом да их учини одговорним да чувају оно што им стоји на располагању. Овај пројекат има за циљ унапређење односа између генерација и да понуди алтернативу за провођење слободног времена у природи, у простору посебно дизајнираном за рекреацију људи, и млађих и стаијих.

Идеја за постављање потпуно новог мобилијара у парку у центру Алибунара потекла је првенствено на захтев деце из Алибунара, а пројекат, као такав, има пре свега за циљ безбедност деце која се играју у парку, као и сигурност и задовољство родитеља који долазе у пратњи деце.

Крајњи циљ овог пројекта јесте комплетна замена мобилијара, не само у парку, већ и у ширем центру Алибунара, а у то спадају нове клупе, канте за смеће, канделабери, израда новог дечјег игралишта од дрвета на месту постојећег које је дотрајало. Већину средстава за реализацију овог пројекта обезбедила је Општина, Месна заједница, као и многи спонзори. Пројекат се обавља фазно, по плану и програму рада, као и по унапред зацртаним приоритетима израде.

У првој фази замењено је укупно 34 клупа за седење, 20 канти за смеће и 17 канделабра, а наставак радова ће фазно обухватити шири центар Алибунара.

Савет Месне заједнице се нада да ће се малишанима допасти ово што смо овде урадили. Није велики парк, али мислимо да је модеран и треба искористити све благодети које он пружа. Надамо се и верујемо да ће нам грађани Алибунара помоћи да ово место сачувамо за децу, како би они имали користи од њега дуги низ година“ – каже се у поруци Савета МЗ Алибунар на њиховој Фб страници, одакле преузимамо и слике које говоре о ономе што је написано.

Медијски пројекат „Општина Алибунар – много је раскрсница, али један је путоказ“ суфинансира Општина Алибунар.
Ставови изнети у медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио
средства.