САРАДЊОМ ДО РЕЗУЛТАТА... Жарко Ракочевић

Разговор с поводом

Жарко Ракочевић, председник Савета Месне заједнице „Тесла“ Панчево

У ТОКУ ЗНАЧАЈНИ ИНФРАСТРУКТУРНИ РАДОВИ

• У панчевачком насељу „Тесла“ тренутно се ради на уређењу две веома важне и фреквентне улице чиме ће се решити неки инфраструктурни проблеми, као и увек актуелан недостатак паркинг места у овој панчевачкој месној заједници

У Панчеву, у једном од најстаријих насеља, на „Тесли“, тренутно се ради на уређењу две веома фреквентне улице, Јосифа Маринковића и Кнеза Михајла Обреновића. Како каже председник Савета Mесне заједнице „Тесла“ Жарко Ракочевић, овим радовима ће се решити бројни проблеми станара овог дела насеља, од дотрајале инфраструктуре до недостатка паркинг места.

  • Ових дана се настављају радови на уређењу Улице Јосифа Маринковића који су започети прошле године, а надамо се да ће бити готови до јесени. Оно што је важно рећи јесте да је планирано да се на овом потезу изгради 60 нових паркинг места чији недостатак је велики проблем, посебно код улаза на Католичко гробље из ове улице. Што се тиче Улице Кнеза Михајла Обреновића, радови на овој, првој фази уређења улице, од Граничарске до Улице Милке Марковић су почели пре око месец дана и надамо се да ће се испоштовати рок од 90 дана. Ту је важно напоменути да се овим радовима урадити комплетна инфраструктура ове веома фреквентне и дотрајале улице која је била у најлошијем стању у овом делу насеља – објашњава наш саговорник и напомиње да је овај део улице веома важан пошто се ту налази и Основна школа „Исидора Секулић“ па деца туда свакодневно пролазе.

Наравно, за следећу, 2024. годину планирана је реконструкција остатка ове улице, све до Улице Ослобођења. Поред тога, уређење ове улице је неопходно како би се уредиле и околне улице, али и решити велики проблеми који становници овог дела „Тесле“ имају због недостатка атмосферске канализације, на пример. Ракочевић додаје да постоји и пројекат за уређење Улице Сердар Јанка Вукотића, улице која се протеже од Исидорине школе до Амбуланте „Нови свет“ али да ће се у наредном периоду свакако морати уредити и Улице Радоја Домановића и Петра Кочића.

  • У друштву градске менаџерке Маје Витман обишли смо недавно и Улицу Илариона Руварца, односно блок зграда око ове улице где ће се, у оквиру радова на Улици Кнеза Михајла уредити и привести намени перкинг простор на овом потезу. Поред тога, планирана је и ревитализација пешачких стаза, јавног осветљења и високог растиња у овом делу насеља чиме би се овај блок потпуно уредио. Кад је реч о активностима Месне заједнице, у плану нам је да решимо неке од проблема са којима се наши суграђани суочавају. Тако нам је у плану да, у сарадњи са ЈКП „Хигијена“ уредимо зелено острво и стазе око ње у Улици Стефана Стратимировића, као и пешачку стазу према вртићу „Бамби“ – напомиње наш саговорник, Као план Савета месне заједнице за активности за наредни период, он наводи да ће се радити на уређењу дечијих игралишта, прво код „Бамбија“ а после широм насеља у чему учествују чланови савета и грађани. Поред тога, план је и да се постави жива ограда на игралишту код „Бамбија“ како би деца била безбеднија и као и сваке године, у сарадњи са грађанима, постављаће се клупе испред зграда по насељу, у складу са потребама станара.

  • Ми као Месна заједница немамо неке ингеренције, али смо свакако важни за комуникацију грађана са градским властима, ми артикулишемо захтеве наших суграђана и покушавамо да њихове проблеме са којима нам се јављају и решимо. Имамо одличну сарадњу како са нашим суграђанима тако и са градским властима и јавно-комуналним предузећима и често са њима покушавамо да нађемо решења за проблеме по насељу. Поред тога, и наше суграђане обавештавамо шта ми, као МЗ планирамо а посебно када неко предузеће има неку акцију. Тако смо недавно наше комшије обавестили да је ЈКП „Хигијена“ обезбедила један број канти за појединачна домаћинства, као и како да се за њих пријаве. Грађани нам долазе свакодневно са својим проблемима и ми их даље упућујемо надлежнима, ако их ми не можемо решити – додаје први човек МЗ “Тесла“. Такође, он наводи да и са припадницима МУП-а постоји одлична сарадња, а да од почетка ове године, припадници овог министарства једном недељно одржавају састанке са грађанима како би се упознали са проблемима у насељу.

Од недавно у згради ове МЗ своје просторије су добили и чланови Месног одбора Градског удружења пензионера па тако сада имају боље услове за рад, наводи наш саговорник. Савет ове месне заједнице свакако има и пуно планова за наредни период а који су окренути решавању шроблема овог дела града, напомиње Жарко Ракочевић, председник Савета Месне заједнице „Тесла“.

(Старт 013)