УНАПРЕЂЕЊЕ САРАДЊЕ... градоначелник Александар Стевановић и комесарка Наташа Станисављевић са сарадницом

Панчево

Састанак градоначелника са комесарком за избеглице и миграције Србије

БРЖИМ КОРАЦИМА ДО КОНАЧНОГ РЕШЕЊА

Град Панчево је у самом врху локалних самоуправа у Србији кад је у питању у решавање стамбеног питања избеглих лица – истакао је Александар Стевановић, градоначелник Панчева
• Град је до сада збринуо 630 избегличких породица

Комесарка за избеглисе и миграције Србије Наташа Станисављевић посетила је Панчево и том приликом разговарала са градоначелником Панчева Александром Стевановићем о актуелним питањима из сфере посла којим се комесаријат, на чијем је челу, бави, а то су питања статуса избегличких породица и начина решавања њиховог стамбеног збрињавања.

По речима градоначелника Стевановића, циљ састанка је био унапређење сарадње у области решавања питања избеглица, а пре свега збрињавања.

Град Панчево је у самом врху локалних самоуправа у Србији кад је у питању у решавање стамбеног питања избеглих лица. До сада смо збринули 630 породица, кроз разне видове помоћи, у виду доделе стамбених јединица, откупа сеоских домаћинстава, доделе грађевинског материјала и куповине монтажних кућа.

Кроз унапређење сарадње са Комесаријатом у наредном периоду сигуран сам да ћемо још успешније и брже моћи да пешимо проблеме преосталих избегличких породица“ – истакао је градоначелник Панчева Александар Стевановић.

Напомињући да рад Комесаријата има подршку Републике Србије, Наташа Станисављевић је рекла да кроз активности Комесаријата „желимо да пружимо подршку нашим градовима и општинама и да их охрабримо да се укључе у наше заједничке пројекте намењене збрињавању избеглица“, додајући да „постоји потреба за збрињавањем преосталих избегличких породица на територији Панчева и да зато жели успешну сарадњу са Градом и у будућности, како би се наставило са успешном политиком.

(Фото: ЕПА)