ПРЕДАНОСТ ПОСЛУ... Бранислав Ракетић

Разговор с поводом

Бранислав Ракетић, председник Савета МЗ „Котеж“ Панчево

ГРАЂАНИ НАС ПРИХВАТАЈУ КАО СВОЈЕ УКУЋАНЕ!

• Ова година је за панчевачку МЗ „Котеж“ била веома динамична и веома садржајна, организоване су бројне манифестације, а највећи успех је то да смо успели да нас грађани виде као своју другу кућу и праву адресу за решавање свих њихових проблема

Месна заједница „Котеж“ је једна од најактивнијих градских месних заједница у Панчеву на чијој се територији, уз подршку градских власти, у претходном периоду доста урадило на уређењу овог насеља, попут реконструкција и уређења појединих улица, зелених површина а уређена је и сама зграда у којој је смештена Месна заједница. Председник Савета ове месне заједнице, Бранислав Ракетић, каже да су  претходна и ова година за МЗ „Котеж“ била веома динамичне и веома садржајне кроз бројне активности.

  • Становници наше месне заједнице су веома заинтересовани за решавање одређених проблема који их муче и у сарадњи са Саветом МЗ, сви  ми се трудимо да све те проблеме решимо на обострано задовољство. Ипак, можда наш највећи напредак се огледа у томе што су грађани нашу месну заједницу прихватили као своју кућу и праву адресу за њихове захтеве и решавање њихових горућих проблема. Свака сугестија која долази од стране наших суграђана је веома битна и значајна ради унапређења услова за нормалан и пристојан живот, што јесте наш циљ – каже Ракетић и напомиње да се сви чланови Савета МЗ „Котеж“ веома активни на терену и да они сами алармирају и указују на било какав проблем који је актуелан за грађане овог панчевачког насеља. Поред тога, МЗ „Котеж“ редовно организује и пријем грађана који имају жељу и потребу да разговарају са локалним функционерима, као и са директорима панчевачких јавно-комуналних предузећа.
РЕДОВНО… разговори са грађанима (Фото: ТВ ПА)

У просторијама МЗ „Котеж“ тренутно своје активности обављају многа удружења грађана: Хуманитарна организација „Сачувајмо живот“, Школа гусала, Витешко друштво „Бели орлови“, КУД „Путник“, Удружење грађана „Панчевачке маме“, Удружење „Brain“ које се бави менталном аризметиком, као и Карате клуб, Плесни клуб „Балерине“, а ту су и Удружење голубара и Такси удружење „Вајферт“ које ове просторије користи за своје састанке. Сва удружења просторије МЗ Котеж за своје активности користе без икакве накнаде, напомиње наш саговорник.

  • Што се тиче друштвених активности, од прошле године до данас, ми смо, као Месна заједница одрадили велики број манифестација које су привукле велики број наших суграђана. Организовали смо Новогодишњи дочек Деда Мраза на кружном току, Бадњи дан и одлазак у сечу Бадњака, као и прославу Светог Трифуна, односно Дана заљубљених. У циљу  обележавања 8. марта у Културном центру одржан је и концерт браће Теофиловић, а поред тога, организовали смо и обележавање годишњице битке на Кошарама, којој су присуствовали ветерани са Кошара као и пуковник Шљиванчанин и генерал Ступар.   Учествовали смо и у организацији џез концерта у Народној башти са циљем прикупљања средстава за подизање спомен парка и спомен чесме за хероје са Кошара, као и недавно одржаног и веома посећеног концерта групе „Кербер“, који је такође одржан у циљу прикупљања средстава за ову намену – набраја наш саговорник најзанимљивије манифестације које је Месна заједница, на чијем је он челу, организовала, и на крају разговора напомиње да сви чланови Савета МЗ „Котеж“ имају много нових идеја и сви желе да унапреде друштвени живот свих својих суграђана.

О свим нашим активностима ћемо благовремено обавештавати наше суграђане, додаје Бранислав Ракетић, председник Савета Месне заједнице „Котеж“ Панчево.

(Старт 013)

Пројекат „Град Панчево данас – оно што остаје и сутра“ су/финансирао Град Панчево