НАИЗГЛЕД СИТНИЦА... али крупна ствар за сутрашњи дан

Алибунар

Још један сеник, овог пута на изворишту воде у Улици Жарка Зрењанина

БУДИМО ПОТОМЦИ ДА БИ БИЛИ ПРЕЦИ

• Наше памћење је наше највеће богатство. Ако памтимо знамо. Зато је важно да памтимо и оно што знамо потомцима и казујемо – истиче се у саопштењу Савета МЗ Алибунар

Свесни чињенице да Алибунар има нешто што ниједно друго место нема у тако великом броју, а да су извори воде наше благо које остављамо будућим генерцијама на коришћење, Савет Месне заједнице привео је крају радове на изградњи сеника на изворишту воде у Улици Жарка Зрењанина.

На самом сенику врло брзо биће замењена оштећена тегола, офарбана је дрвена конструкција, а уз помоћ фирме Вар-Маџ Метал власника Драгана Спасојевића, који је уједно и извођач радова, постављена је ограде, клупа као и нова канта за смеће.

Све је рађено у дрвету, што овом изворишту даје један прави аутентичан изглед и, као такво, предато је мештанима овог дела Алибунара на чување и коришћење, као и свим пролазницима који свакодневно користе ово извориште здраве пијаће воде.

Такође су завршени радови на чесми у Немањиној улици, где је постављена клупа са наслоном за седење, као и канта за одлагање смећа.

Кроз пирчу и шалу комшије су подсетиле чланове Савета Месне заједнице, као и све оне који су вредно помагали да се овај подухват успешно заврши, да је ово извориште воде на “дуплој кривини” старо 130 година и да морамо да чувамо оно што су нам преци оставили да би имали сви једно боље сутра.

Наше памћење је наше највеће богатство. Ако памтимо знамо. Зато је важно да памтимо и оно што знамо потомцима и казујемо. То је наша обавеза. Зато, чувајмо ове наизглед ситнице и преносимо их потомцима – каже се у саопштењу Савета МЗ Алибунар, које потписује његов председник Давор Петровић, а ми, у складу са написаним, да се сетимо Бране Црнчевића и оног његовог „будимо потомци да би били преци“

Медијски пројекат „Општина Алибунар – много је раскрсница, али један је путоказ“ суфинансира Општина Алибунар.
Ставови изнети у медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио
средства.