ЦРКВА ВОДИЦЕ... доловачки пензионери на месту где се „треће доба“ враћа у прошлост

Долово

Удружење пензионера у новим акцијама дружења, али и промоције…

ЦРКВА ВОДИЦЕ – ВИШЕ ОД БАЈКОВИТЕ ПОСЕТЕ

• Доловачке културно-туристичке локалитете треба у континуитету промовисити и чинити што видљивијим и пријемчивијим за најширу јавност, како би Долово, са потенцијалима које поседује, било што посећеније место љубитеља руралног туризма – истиче Влада Димитријев, први човек доловачких пензионера

Удружење пензионера Долово познато је, и препознатљиво, по својим бројнм активностима, увек у функцији промовисања оних вредности које „треће доба“ враћа у прва два, на само њима особен начин.

Без икакве сумње за то је најзаслужнији „први човек“ доловачког „трећег доба“ председник Влада Димитријев, који је један од оних „ретких“ из једне од бројних порука Мике Антића, увек актуелних, оне да „путева има триста да се оде из детињства, а само се ретки сете да остану вечно дете“. Баш тако, али не мора бити…

Удружење пензионера Долово, осим организованих путешествија којекуда по Србији, затим активности са рановрсним садржајима, од спортских до културних и хуманитарних, увек је присутно тамо где „треће доба“ постаје препознатљиво за све оне које оно очекује у свој својој раскоши, оне на споју богатог животног искуства и непресушне животне енергије, на споју где се налазе само они који се увек сете шта значи бити у души дете.

ЈЕДНА ОД ЧЕТИРИ… Водице су посвећене Светом Пророку Илији

У том младалачком поимању стварности, стварности која увек ствара а никада не стари, пензионери Долова су у прве две августовске суботе, не случајно, посетили цркву на путу ка Мраморку, храм Водице Светог Пророка Илије. То је једна од четири доловачке цркве, она најмлађа, она која је управо позната по својим издашним даровима природе, како оним лековитим тако и оним, зашто не веровати, еликсирима младости, и ето правог споја! Али није само то била врха ових посета.

Влада Димитријев истиче да је сврха посета црквици посвећеној Светом Илији наставак активности на обиласку свих оних доловачких локалитета који имају свој културно-туристички потенцијал, а уз то и – верски, што Водице свакако јесу. И не само обилазак, него и промоција тих вредности, које су од трајног значаја за Долово, а којих Долово има на претек.

Друге суботе, 12. августа, доловачки пензионери и пензионерке (којих је било баш доста)

поново су стигли до Водица, овог пута ради дружења у прелепом летњиковцу непосредно поред цркве, где су уживали у гастрономским специјалитетима, уз умирујуће шумове са извора чисте воде, а уз то и лековите.
И овог пута је Влада Димитријев био „коловођа“, и овог пута са поруком да „доловачке културно-туристичке локалитете треба у континуитету промовисити и чинити што видљивијим и пријемчивијим за најширу јавност, како би Долово, са потенцијалима које поседује, било што посећеније место свих љубитеља руралног туризма, а којих је све више.“

Са Владом Димитријевим слаже се и Бојан Гавриловић, парох цркве Водице, који је, уз свесрдну подршку својих парохијана од ове цркве, посвећене Светом Илији, направио место за рајски угођај, није претерано рећи, као из бајке.

Ваља се у то уверити, што пре!

(Фото: Драгана Пендић)