И АМБИЈЕНТ И... сусрет са познатом књижевницом Лелом Стојановић

Ковин – Библиотека

Дечја недеља“ обележена бројним и разноврсним садржајима

ПУТЕВА ИМА ТРИСТА ДА СЕ ОДЕ…

• „Током прошле седмице било је весело и раздрагано у друштву наших најмлађих и најслађих читаоца – истакла је Ивана Јованов, директорка Библиотеке „Вук Караџић“, у којој су деца учила „шта им све треба да расту до неба“

Овогодишње обележавање „Дечје недеље“, у Библиотеци „Вук Караџић“ Ковин и њеним огранцима протекло је свакодневним разноврсним активностима, у којима су учествовали бројни малишани, углавном прваци и предшколци.

Према речима Иване Јованов, директорке Библиотеке „Вук Караџић“, акценат је ове године био управо на онима који су тек пошли у школу, као и онима који ће у школу поћи за годину дана, а са основним циљем популаризације књиге и значаја њеног читања.

Током прошле седмице било је весело и раздрагано у друштву наших најмлађих и најслађих читаоца. Пријем првака и креативне радионице реализоване су у свим огранцима, а у Ковину је уприличен и књижевни сусрет са Лелом Стојановић. У знак захвалности на прелепом дружењу и поводом Дечје недеље, ђацима су подељене чланске карте за библиотеку и зборник дечјих радова“ – истиче директорка Јованов, напомињући да је књижевница Лела Стојановић укратко представила своје књиге „Ањин свет“, „Весела вештица Ника и зла Кјара“ и „Весела вештица Ника“, што је наишло на задовољство присутних малишана.

КЊИГА И ЧИТАЊЕ… једна од више организованих радионица на ту тему

С обзиром на то да је писала песме на тему екологије, Лела Стојановић је искористила прилику да укаже деци на важност очувања животне средине. Ђаци су радо учествовали у разговору са књижевницом и обећали да ће до следећег сусрета сви научити да читају.

Седмог октобра, организована је и јесења радионица са корисницима из Установе за пружање дневних услуга социјалне заштите „Ласта“ , који су направили јесењи пано и поклонила га библиотеци.

Иначе, „Дечја недеља“, на иницијативу и уз организацију „Пријатеља деце Србије”, а уз подршку и покровитељство Министарства за бригу о породици и демографију, обележава се широм Србије од 3 – 9. октобра, и то под слоганом „Шта детету треба да расте до неба?

А ми да се сетимо Мике Антића и његових „Путева има триста да се оде из детињства, а само се ретки сете да остану вечно дете.“ Ваља о томе размишљати.

(Фото: Библиотека)

Пројекат „Општина Ковин данас – оно што остаје и сутра“ суфинансира Општина Ковин.
Ставови изнети у оидржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.