Вршац

Одржан 4. „Вршачки акватлон“, Државно првенство у акватлону

ГРАД ВРШАЦ – ДОМАЋИН ЗА ПРИМЕР!

• Победници и нови државни прваци постали су Ива Павловић из Крагујевца и Јован Поњевић из клуба „Триогy Рејсинг“ из Новог Сада

Јуче је на Градском језеру одржан 4. „Вршачки акватлон“, Државно првенство у акватлону, дисциплини која подразумева пливање и трчање.

Организатор трке био је Триатлон клуб Ахил из Вршца, уз подршку Града Вршца. Предивно време на Градском језеру употпунили су такмичари из целе Србије, од крајњег севера земље, Суботице, до Лесковца, на југу.

Публика је здушно навијала за своје фаворите, а највећи аплауз и посебна инспирација свих присутних био је пар из Јагодине, када је такмичар Марко Гајић свог друга Алексу Петровића, особу са инвалидитетом, вукао чамцем целу трку трасу, а затим и гурао у инвалидским колицима кроз део за трчање.
  Најмлађи такмичари, од 7 година, пливали су 50 метара и трчали 500 метара, где су сви награђени медаљама, док је главна трка подразумевала пливање 1000 метара и трчање 5 x 200 метара.

Победници и нови државни прваци постали су Ива Павловић из Крагујевца и Јован Поњевић из клуба „Триогy Рејсинг“ из Новог Сада.

Посебно занимљива трка била је и штафетна трка, где је један такмичар пливао, а други трчао.