ШКОЛСКИ СПОРТ У ПРИОРИТЕТУ... Дане Баста и Виолета Симић (Фото: БЦ Инфо)

Бела Црква

Посета Данета Басте, покрајинског секретара за омладину и спорт

И  НОВА ОПРЕМА ЗА НОВУ СПОРТСКУ ХАЛУ

• Покрајински секретаријат финансираће комплетно опремање нове спортске хале за комлетне потребе дворанског спорта
• Трибине са 350 седећих места

Дане Баста, покрајински секретар за омладину и спорт, посетио је општину Бела Црква и  том приликом је  Виолети Симић, председници Општине Бела Црква уручио уговор о финансирању опремања спортске сале у ОШ „Жарко Зрењанин“, у вредности од преко 5,8 милиона динара.

Изградњу спортске сале и реконструкцију мале сале у ОШ „Жарко Зрењанин“, у износу од 235 милиона динара, финансира Управа за капитална улагања Аутономне Покрајине Војводине.

„Изузетно нам је драго је што је Општина Бела Црква учествовала на конкурсу Покрајинског секретаријата за спорт и омладину за изградњу, одржавање и опремање спортских објеката, и што можемо да јој помогнемо и комплетно опремимо фискултурну салу у ОШ „Жарко Зрењанин“. Опремање хале обухватиће набавку кошева, рукометних голова, гимнастичких справа, конструкције за одбојку, ормана за реквизите, струњача, лопти, као и друге опреме непоходне за бављење дворанским спортовима“ – истакао је Баста, након обиласка радова, додајући  да ће ресорни секретаријат, у складу са својим приоритетима, наставити са подршком свим општинама у Војводини које немају потребне услове за развој школског спорта.

Виолета Симић захвалила је на добијеним средствима од Покрајине и истакла значај опремања ове школске фискултурне сале с обзиром на то да се на овакву прилику чекало више деценија.

„Оно што је најважније јесте да ће са опремањем ове сале наши ђаци добити квалитетне услове за несметано бављење спортом, а самим тим и услове за бољу и здравију будућност“ – истакла је председница Општине Бела Црква Виолета Симић.

Нова спортска сала повезана је са реконструисаном малом салом, предвиђено је да има трибине и 350 седећих места и биће један леп и импозантан објекат.

Реализацијом овог пројекта, белоцрквански спортски клубови имаће могућност одржавање такмичења вишег нивоа јер ће на располагању имати комплетно уређену халу, а према свим стандардима  за професионално бављење дворанским спортом.

(Према: БЦ инфо)

Пројекат „Општина Бела Црква – будућност у огледалу садашњости“ суфинансира Општина Бела Црква.