САДА ЗА ПРИМЕР... Александар Стевановић у разговору са директорком и професорком физичког у потпуно новој фискултурној сали

Панчево

За Дан школе, у Гимназији отворена реконструисана фискултурна сала

ГИМНАЗИЈАЛЦИМА, ПОСЛЕ 135 ГОДИНА!

• У складу са својим могућностима град Панчево ће и убудуће да настави да улаже у Гимназију, којој недостаје још учионица, а планира да повећава број одељења и број ученика – истакао је Александар Стевановић, градоначеник Панчева

Поводом Дана школе, 7. децембра, дана када се 1857. године у Орловату родио велики сликар Урош Предић, чије име носи од 1958. године, Гимназију у Панчеву посетио је Александар Стевановић, градоначелник Панчева.

Поред Дана школе, и 159. годишњице њеног постојања, повод је био и завршетак посла око комплетне реконструкције зграде у којој се налази фискултурна сала, као и њено свечано отварање.

Пошто се испробао и као успешан извођач слободних бацања, градоначелник Стевановић је изјавио:

-Реконструкција сале трајала је десет месеци и представља један од капиталних пројеката високе градње у Панчеву. Заиста је била велика жеља свих нас да се овај објекат реконструише у потпуности, да се радови изврше од темеља до крова, како би ђаци могли несметано, а пре свега безбедно, да користе салу. После 135 година објекат је потпуно реконструисан и пуно ми је срце што смо ово урадили.

Гимназија је једна од институција која заслужује овакву значајну инвестицију, јер ову школу су похађале или су у њој предавале, многе личности које су имале утицаја и на светску историју као што су Михајло Пупин, Лаза Костић, Милош Црњански, Исидора Секулић, Урош Предић. Морам да напоменем да је целокупна инвестиција у вези са радовима око објекта у којој се налази фискултурна сала, урађена у сарадњи са Заводом за заштиту споменика културе Панчево, јер је објекат од 1997. године под његовом заштитом, а вредност је износила близу 50 милиона динара и финансирана је у потпуности из буџета Града. У складу са својим могућностима град Панчево ће и убудуће да настави да улаже у Гимназију, којој недостаје још учионица, а планира да повећава број одељења и број ученика.

Ми смо током ове године урадили пројекте, исходовали грађевинске дозволе за изградњу неких нових објеката и надам се да ћемо сада у поступку креирања буџета за 2023. годину имати средстава да започнемо изградњу једног од тих објеката који ће допринети да наша Гимназија у наредном периоду може да настави да ствара кадар који ће мењати свет – истакао  је Александар Стевановић, пожелевши и ђацима и професорима и директорки, уз честитке за Дан школе,  да салу користе још дуго времена, и да она буде место где ће се стварати нови шампиони у разним спортовима, а које овај град и те како има.

Зорица Помар, директорка Гимназије „Урош Предић”, коју тренутно похађа 970 ученика у 36 одељења, истакла је значај пројекта, јер од кад постоји школа није урађена овако детаљна реконструкција.

„Ученици су пресрећни. Добили смо савремену салу, а нову опрему ћемо куповати у наредном периоду. Искрено захваљујем локалној самоуправи што је подржала овај пројекат. Надамо се да ћемо и даље имати добру сарадњу с Градом Панчевом и да ћемо ускоро успети да добијемо нов објекат у дворишту школе“, рекла је, између осталог,  директорка Помар.

(Фото: Град)

Пројекат „Град Панчево данас – оно што остаје и сутра“ су/финансирао Град Панчево