ДО СЛЕДЕЋЕГ... Недељко Ковачевић и Милош Марков након потписивања уговора (Фото: pancevo.rs)

Нови Сад

Потписан још један уговор Управе за капитална улагања и Општине Опово

ОВОГ ПУТА ВРТИЋ У СЕФКЕРИНУ

• Уговор, вредности од 41.966.726 динара, потписали су Недељко Ковачевић, директор Управе за капитална улагања и Милош Марков, председник Општине Опово

У петак, 19. марта, у просторијама Управе за капитална улагања потписан је још један уговор ове управе са Општином Опово.

Овог пута, Недељко Ковачевић, директор Управе и Милош Марков, председник општине,  потписали су уговор о преносу средстава Управе за капитална улагања АП Војводине Општини Опово, која ће се искористити за  финансирање доградње школског објекта, односно дечјег вртића,  опвачке Предшколске установе „Бамби“,  у насељу Сефкерин.

За реализацију овог пројекта, који локална самоуправа Опово планира већ неколико година, предвижђена су средства у износу од 41.966.726 динара, а радови би требало да буду завршени до почетка нове школске године.

„Још један у низу пројеката за Општину Опово и за Јужнобанатски округ. До сада смо у Опову углавном финансирали пут Опово – Дебељача, који ће ове године бити завршен, јер смо определили средства за завршну фазу. Као што видите мислимо и о другим стварима, потписали смо уговор о преносу средстава за изградњу вртића у Сефкерину. То је неких четрдесетак милиона динара за три одељења, 60 до 90 деце. Морам да кажем да смо јако задовољни и срећни када дајемо за овакве ствари јер то значи да нам се рађају деца, да нам се повећава наталитет, и да људи остају у својим местима, поготово у срединама као што је Опово које спада у четврту категорију развијености у Војводини. Сигуран сам да ћемо и у наредном периоду улагати, не само у образовање и саобраћај, него и у остале области“, изјавио је Недељко Ковачевић.

„Желим да изразим велико задовољство што смо данас у Управи за капитална улагања потписали уговору којем нас је Покрајинска влада подржала за пројекат изградње вртића у Сефкерину. Морам да кажем да ће ово бити самостални објекат за децу предшколског узраста поред објекта у Опову. Ово нам много значи и то са два аспекта: први је што јће кош једно место имати комплетан објекат који задовољава најсавременије услове за боравак деце, а друго је што решавамо проблем који је постојао дуги низ година у Општини Опово, а то је листа чекања. Ми имамо довољно ангажованих васпитача и сестара васпитача, односно довољно кадра, али нам је просторни капацитет био проблем, посебно сада у доба пандемије. Овако уз подршку Владе АП Војвпдине крећемо у један пројекат изградње и ја се надам да ћемо што пре почети тај процедурални део како би Општина Опово постала богатија за још један вртић“ истакао  је Милош Марков, који је са директором Ковачевићем. разговарао о могућностима реализације и других пројеката у општини Опово.

(Према: Глас Опова)