Пландиште

Одржана 23. Зонска смотра сликара аматера Војодине „Пландиште 2022“

ПЛАНДИШТЕ 11. ПУТ, НЕ СЛУЧАЈНО!

• Захвалила бих се свим учесницима овогодишње ликовне смотре, свим посетиоцима, као и локалној самоуправи што подржава рад и културно стваралаштво – истакла је Тијана Штиглиц, в. д. директора КОЦ-а Пландиште

На 23. Зонској смотри сликара аматера Војводине „Пландиште 2022“, која је, по 11. пут одржана у Пландишту, жири није имао лак задатак, да од 42 уметничка дела, од 32 аутора, изабере 16, а који ће бити изложени на Покрајинској смотри ликовних уметника аматера Војводине.

Културно-образовни центар Пландиште већ дуги низ година домаћин је и организатор ликовних смотри за регион Јужног Баната, на шта смо сви јако поносни. Ово је 23. зонска смотра ликовних уметника аматера и велико ми је задовољство што имамо прилику да их угостимо и грађанима Општине Пландиште понудимо још један занимљив културни садржај. Захвалила бих се свим учесницима овогодишње ликовне смотре, свим посетиоцима и локалној самоуправи што подржава рад и културно стваралаштво. Овом приликом позвала бих све наше суграђане да посете изложбени простор Културног центра и уживају у овим прелепим радовима”- напомиње Тијана Штиглиц, в. д. директора КОЦ-а „Вук Караџић“ Пландиште.

Члан жирија Саво Мучибабић, изражавајући посебно задовољство што је Пландиште по 11. пут домаћин ове смотре сликара аматера, тиме јачајући темеље културе и развоја сликарства у јужном Банату, напоменуо је и да је од не малог значаја и то што уметниоци имају прилику да се стретну, међусобо упознају и размене искуства, за нове подстицаје.

(Фото: ФБ КОЦ-а)

НАЈБОЉИХ 16
1. Снежана Бован, „Цвет“, Бела Црква,
2. Драгана Паковић, „Без наслова“, Бела Црква
3. Милана Јовановић, „Еци, пеци, пец“, Бела Црква
4. Радмила Сека Балашевић, „Вилин врт“, Бела Црква
5. Маја Весели, „Анђео чувар“, Бела Црква
6. Марио Весели, „Иза осмеха“, Бела Црква
7. Маријана Рајн Ђорђевић, „Чарда“, Опово
8. Лајош Ембели, Лајош Ембели, „Људи ће живети“, Панчево
9. Тијана Јакшић, „Без наслова“, Панчево
10. Биљана Шарчевић, „ Без наслова“, Панчево
11. Славица Милошевић Милованов, „Шевар у риту“, Б. Карловац
12. Вера Вујић, „Моја маза“ , Панчево
13. Иван Забунов, „Узлет“ , Ковин
14. Чјепа Јованка, „Бура“, Пландиште
15. Марјан Ничевски, „Архиметрија“, Пландиште
16. Милица Урошев, „Цвеће“, Панчево
Пројекат „Општина Пландиште данас – оно што остаје и сутра“ суфинансира Општина Пландиште, а на основу Решења бр. 401-68/2022-II од 29. 4. 2022. године.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.