ДАН СЕДМИ... Виолета Симић, Марјан Алексић и Александра Вук и представници Федерације европских карневалских градова на челу карневалских група

Бела Црква

Завршен је још један „Белоцрквански карневал“, најстарији карневал у Србији

КАД НЕШТО РАСТЕ И ТРАЈЕ ИЗ ЉУБАВИ…

• С обзиром да растете 200 година као карневал и имати једно дрво које расте 200 година је одлично, а тек имати карневал који негујете и износите из љубави је невероватно – истакао је Александар Васовић, представник Федерације европских карневалских градова

После седам изузетно садржајних и маштовито осмишљених дана, у недељу, 26. јуна, завршен је још један „Белоцрквански карневал“, туристичка манифестација која је Белу Цркву отиснула у свет најпознатијих европских карневалских градова.

Последњег дана карневала улицама Беле Цркве продефиловала је међународна карневалска поворка, на челу са Виолетом Симић, председницом Општине Бела Црква, Марјаном Алексићем, председником Скупштине општине, Александром Вук, председницом Организационог одбора карневала, а са њима у друштву били су и представници Федерације европских карневалских градова Александар Васојевић и Илија Блануша, секретар Федерације, иначе, Белоцркванин и други.

Маштовити и инвентивни експонати, као и костими са раскошним садржајима, баш као и они који су их носили, одушевили су бројне Белоцркване, али и бројне посетиоце из других места широм Србије и из иностранства, посебно суседне Румуније.

Захвалила бих се свим члановима Федерације европских карневалских градова који су дошли да нас подрже, данас је Бела Црква Европа у малом. Белоцрквански карневал је веома значајна манифестација за нашу општину, с обзиром да је можда ово и двестоти карневал у нашој општини, а свакако најстарији карневал у Србији. Карневал отвара туристичку сезону у Белој Цркви и ми спремно дочекујемо госте на нашим купалиштима”, истакла је Виолета Симић, председница општине.

РАСКОШ, ВИШЕСТРУКИ… једна од карневалских поворки у свом издању

Поред традиционалних и препознатљивих симбола карневала, алегоријских колица, као и ексклузивних експоната, у последњем карневалском дану публици су се, поред оних из Беле Цркве и Србије, представиле и карневалске групе из Словеније, Хрватске, Црне Горе и Северне Македоније, а шлаг на торту био је наступ Аца Пејовића, који је додатно усијао, иначе, већ прегрејану карневалску атмосферу.

С обзиром да растете 200 година као карневал и имати једно дрво које расте 200 година је одлично, а тек имати карневал који негујете и износите из љубави је невероватно. За ових десет година колико је општина Бела Црква члан Федерације европских карневалских градова, напредовали сте, а имате могућност да представници осталих градова Европе дођу и виде ваш карневал, науче од вас, а и да ви научите понешто од других карневала”, рекао је Александар Васовић, представник борда Федерације европских карневалских градова.

(Фото: БЦИнфо)

Пројекат „Општина Бела Црква данас  – оно што остаје и сутра“ суфинансира Општина Бела Црква.