ПРО АРТ - ПРО... манифестација је одржана испред Дома културе у Николинцима

Николинци

Обележен интернационални „Дан румунске блузе“

А УЗ БЛУЗЕ И ИВАЊДАНСКИ ВЕНЦИ!

• Манифестација је организована под покровитељством Општине Алибунар, Центра за културу општине Алибунар и Националног савета румунске националне мањине

У Николицима је и ове године обележен интернационални „Дан румунске блузе“, који је обележен и избором најлепшег ивањданског венца.

Ову атрактивну манифестацију осмислиле су прошле године жене Николинаца, чланице удружења „Про Арт Николинци“, на челу са агилном председницом Бобицом Берлован, уз подршку Општине Алибунар и Центра за културу општине Алибунар, чија је директорка, Оливера Цицовић, била и чланица жирија за избор најлепшег ивањданског венца. Поред ње, у жирију су били и Јонел Данчу и Виора Чолока, који је одлучио да су најатрактивнији венац направиле „Добричанке“, жене из Добрице. Свој допринис, на свој начин, организовању „Дана румунске блузе“ дао је и Национални савет румунске националне мањине.

Манифестација „Дан румунске блузе“ има за циљ промоцију румунске културне баштине, као и очувања традиције ношења изузетно украшене румунске блузе, а самим тим и баштињење културног богатства румунске националне мањине у овој вишенационалној општини.

У делу са културно-уметничким програмом своје умеће показале су ученице Основне школе „Други октобар“ у Николинцима, са свијим учитељом Јонелом Данчуом и директорком Мариором Ђурић.

Успешно организованом „Дану румунске блузе“ и богатој промоцији румунске културне баштине, која не прочази, присуствовао је и Данијел Бала, румунски конзул у Вршцу.

(Фото: еВршац)

Пројекат „Алибунар данас – оно што остаје и сутра“ суфинансира Општина Алибунар.
Ставови изнети у у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.