УЛАГАЊЕ У МЛАДЕ... то је улагање у будућност општине и друштва у целини

Алибунар

Министарство просвете: ускоро нови вртић у Банатском Карловцу

ЗА БЕЗБРИЖНО И КВАЛИТЕТНО ОДРАСТАЊЕ

Изградња новог вртића има вишеструки значај и утицај на развој друштвене заједнице у општини Алибунар, где је акценат на што безбрижнијем и квалитетнијем одрастању малишана – истакла је Зорана Братић, председница Општине Алибунар

У склопу реализације пројекта „Инклузивно предшколско васпитање и образовање“, Министарство просвете, у сарадњи са Светском банком и уз подршку локaлних самоуправа, одобрило је Општини Алибунар средства за изградњу новог дечјег вртића у највећем месту у овој јужнобанатској општини, у Банатском Карловцу.

Испред Министарства просвете потписивању је присуствовао државни секретар Зоран Касаловић, док је у име Општине Алибунар уговор потписала Зорана Братић, председница општине, која је је након потписивања уговора, уз „велику захвалност Влади Србије на обезбеђивању финансијских услова за изградњу вртића“, рекла и ово:

Предшколска установа „Полетарац“ поседује три своја објекта, у Алибунару, Владимировцу и Банатском Карловцу, а највећи број уписане деце је управо у Банатском Карловцу, где је вртић под притиском времена у доста лошем стању, те стога ценимо што је препозната потреба за новим објектом који ће боравак, образовање и васпитање деце значајно унапредити и подићи на виши ниво. Изградња новог вртића има вишеструки значај и утицај на развој друштвене заједнице у општини Алибунар, где је акценат на што безбрижнијем и квалитетнијем одрастању малишана у савремено опремљеном амбијенту који нови објекат носи са собом.

Циљ наше локалне самоуправе је пружити здраво одрастање, стручно образовање и иновативни приступ раду са најмлађима како би научили све врлине, вештине и развили емпатију која ће им касније користити у зрелијим годинама. Такође, важно је напоменути да ће се створити услови за проширење постојећих капацитета, нова запослења стручног кадра у инклузији деце.

Општина Алибунар предузела је на себе обавезу финансирања израде пројектне документације за рушење постојећег објекта, само рушење, а онда и вршење стручног надзора над изградњом новог објекта.

С поносом кажемо да ће ово бити најзначајнији пројекат који ће бити реализован у нашој општини у сфери образовања задњих година“ – истакла је Зорана Братић.

Медијски пројекат „Општина Алибунар – много је раскрсница, али један је путоказ“ суфинансира Општина Алибунар.
Ставови изнети у медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио
средства.