МЕСНА ЗАЈЕДНИЦА... увек отворена за грађане и њихове иницијативе

Представљамо…

Савет Месне заједнице „Младост“ Панчево

ДОБРА САРАДЊА СА ГРАДОМ И ГРАДСКИМ СЛУЖБАМА

• У претходном периоду доста је урађено на уређењу и асфалтирању улица на територији панчевачке Месне заједнице „Младост“, као и тротоара, паркинга, дечјих игралишта, што ће се наставити и следеће године – каже председник Савета ове месне заједнице Саша Сибић

Месна заједница „Младост“ је једна од најмлађих месних заједница у Панчеву, а насеља која је чине су последњих пар деценија почела са интензивним растом и развојем. Зато је ова месна заједница по много чему специфична, а како она данас функционише разговарали смо са Сашом Сибићем, председником Савета Месне заједнице.

  • Месна заједница „Младост“ је специфична јер је једна од већих месних заједница на територији града и састоји се од новог и старог дела, тако да се потребе и проблеми грађана наше месне заједнице доста разликују. Због тога су чланови савета и бирани тако да репрезентују све делове Месне заједнице, а самим тим и све њихове суграђане. На тај начин смо у могућности да правовремено уочимо све проблеме и недостатке у функционисању насеља и предузмемо неопходне радње и акције како би их отклонили – каже Саша Субић.

Када је реч о најчешћим проблемима са којима се свакодневно сусрећу становници МЗ „Младост“, Сибић каже да се они разликују у зависности од тога ком делу насеља грађани припадају. По његовим речима, нови део насеља има добро урађену инфраструктуру и ту се јављају мањи комунални проблеми које МЗ углавно решава у сарадњи са комуналним предузећима. Ипак, највеће проблеме представљају нерешени имовинско-правни односи на Кудељарском насипу, старој Миси у Златиборским просецима, као и на Баваништанском путу, напомиње Сибић и додаје да сва ова насеља имају и проблем са неасфалтираним улицама, као и са недостатком водоводне и канализационе мреже.

  • Међутим, Град формално није у могућности да изводи никакве радове на приватном власништву и због тога смо као Месна заједница покренули, заједно са градским властима, решавање тих имовинско-правних односа у Златиборским просецима и надамо се да ћемо следеће године успети да то завршимо, а тиме и водоводну мрежу у том делу насеља, а потом и канализациону. Тренутно се прави подстаница канализационе мреже у Шарпланинској улици на коју треба да се повеже онај део насеља, који још увек није покривен канализационом мрежом.

  • Поред постављања нове лед расвете у целом насељу, у претходном периоду урађено је доста на асфалтирању улица. Асфалтирана је Херцеговачка улица, у дужини од 670 метара, Шарпланинска, у дужини од 350 метара, од Новосељанског пута до Бачванске, око 1000 метара Златиборске улице, као и 200 метара Биоковске. Поред тога, асфалтирана је и Бококоторска улица, у дужини од 199 метара, 140 метара Сремске као и Македонска,  у дужини од 210 метара.

ГРАД СЛУША ГЛАС… у разговору са Мајом Витман, градском менаџеркам, на терену

Следеће године наставићемо са асфалтирањем улица. За сада је у плану и асфалтирање Борске и рехабилитација Банијске улице. Поред тога доста улица је насуто ризлом што ћемо наставити и у наредном периоду – наводи наш саговорник шта је урађено по питању уређењу улица на Миси и додаје да је урађена и стаза код Храма Светог Саве, у дужини од 250 метара, као и да је у плану постављање 23 клупе дуж ове стазе као и изградња стазе у Ђердапској улици. Поред тога, дуж Новосељанског пута планирано је изградња 200 паркинг места, као и постављање неколико дечјих игралишта по овом панчевачком насељу. Последњих дана асфалтиране су и улице на Старој Миси, па је тако асфалт добила и Кордунашка улица, као и део Војвођанске улице, између Србијанске и Банијске,  а у наредном периоду ће се наставити са уређењем улица у старом делу насеља Миса.

Први човек Савета МЗ „Младост“ наглашава да у свим активностима ова месна заједница има  одличну сарадњу са Градом и градским службама и предузећима, а пре свега са градоначелником Александром Стевановићем, као и са градском менаџерком Мајом Витман,  и то по питању важних инфраструктурних пројеката планираних на територији МЗ „Младост“. Поред њих, и ЈКП „Хигијена“, „Зеленило“ и „Водовод и канализација“ Савету МЗ увек излазе у сусрет у решавању свих врста комуналних проблема који се јављају.

  • МЗ „Младост“ је отворена радним данима од 8 до 15 часова и тада грађани секретару МЗ могу слободно да пријаве све врсте проблема са којима се суочавају. А затим је на нама да покушамо, у сарадњи са надлежним институцијама, да отклонимо настале проблеме. Надамо се да ће се одлична сарадња и са грађанима и са надлежним градским службама и предузећима наставити и у наредном периоду. Овом приликом позивам све грађане да нам се слободно обрате са својим предлозима и иницијативама, а ми ћемо их проследити градским властима – наводи Сибић и закључује да, нажалост, МЗ „Младост“ не одлучује шта и где ће се нешто радити већ да то, пре свега, зависи од Града, расположивих средстава у буџету, као и чињенице да „Младост“ није једина месна заједница на територији Града Панчева на којој се изводе инфраструктурни радови.

  • Овом приликом желим да се захвалим свим грађанима Панчева који су својим гласовима омогућили да наши најмлађи добију ново игралише у оквиру спортско-рекреативног центра „Младост“ а као део такмичења „Узми рачун и победи“ – каже на крају разговора  председник Савета Месне заједнице „Младост“ Саша Сибић.

(Старт 013)