СВЕ ЧЕСТИТКЕ... представнице ПУ „Чаролија“ на додели признања

Вршац

Признање ПУ „Чаролија“ у програму „За чистије и зеленије школе у Војводини“

ЧАРОЛИЈА“ ЈЕ И НАЈЧИСТИЈА И НАЈЗЕЛЕНИЈА!

• У конкуренцији бројних вртића и школа широм Војводине, прво место освојила је Предшколска установа „Чаролија“ Вршац

Након завршетка реализације програма „За чистије и зеленије школе у Војводини“, који је осмислила и подржала Покрајинска влада, Град Нови Сад и ЈП „Војводинашуме“, додељене су и награде онима који су се у том еколошком послу показали као најинвентивнији и најбољи.

И по оцени ониј који су о томе компетентно одлучивали, најбољи резулатат у 14. циклусу овог програма показала је Предшколска установа „Чаролија“ Вршац.

Свечаној додели признања испред ПУ „Чаролије“ присуствовале су координаторка Тима за екологију Габријела Тошовић и васпитачица Јелена Штетић.

Иначе, самим програмом предвиђена је његова реализација у предшколским установама, основним и средњим школама, и то низом разноврсних активности, као што су креативне радионице, уређење и озелењавање спољашњег простора вртића и школа., прикупљање секундарних сировина и едукација на тему о рециклирању и компостирању, као и организовање еколошких кутака и секција. У свим тим активностима „за чистије и зеленије школе“, а са циљем подизања свести и бриге о животној средини, учествовала су деца и ученици, заједно са својим асистентима, онима из сфере васпитно-образовне струке, и у вртићима и у школама.