СРЕЋА, КОНАЧНО... Милош Марков и Мариус Шаманц

Опово

Почела реализација пројекта „Круг подршке“

ДОДЕЉЕНА ПРВА КУЋА, А У САКУЛАМА

• Ово је пројекат који се спроводи са доста емоција јер пре свега има хуманитарни карактер – истакао је Милош Марков, председник Општине Опово, након доделе првог уговора

У општини Опово почело се са реализацијом пројекта „Круг подршку, који заједнички спроводе Општина Опово, општински Центар за социјални рад и Удружење грађана „Сигуран живот“.

Пројекат се спроводИ уз финансијску подршку Европске уније кроз програм „Подршка Европске уније социјалном становању и активној инклузији, у УНОПС имплементацији.

Пошто су завршене све активности на припреми за реализацију пројекта, којим је предвиђена додела десет кућа, потписан је и први уговор, и то са Мариусом Шаманцом из Сакула.

Уз задовољство што је Општина Опово део овог ЕУ пројекта, Милош Марков, председник општине, није могао да сакрије и емоције:

Ово је пројекат који се спроводи са доста емоција јер пре свега има хуманитарни карактер. Због тога се веома пажљиво и одговорно реализује и мени је изузетно драго што смо почели са финалном фазом. Породица Шаманц Мариуса је прва којој је додељена кућа и надам се да ће ускоро и остали пројектни корисници потписати уговоре и добити своје куће“ – рекао је Марков.

Мариус Шаманц је изразио захвалност Општини на подршци, посебно истичући чињеницу што ће његова породица коначно имати свој прави дом.

Иначе, овим пројектом ЕУ обухваћене су осетљиве социјалне групе, и то породице које немају решено стамбено питање нити довољно економских могућности да дођу до тог решења по тржишним условима, а припадају следећим категоријама: ромске породице, породице чији је члан особа са инвалидитетом, жене жртве породичног насиља и једнородитељске породице (породице са самохраним родитељем) са територије општине Опово.

Реализација пројекта траје до 31. јула 2023. године, до када би требало да буде додељено још девет кућа и тиме решен проблем становања још девет породица, које испуне критеријуме предвиђене пројектним активностима.

(Фото: Глас Опова)

Медијски пројекат „Општина Опово – један путоказ за четири насељена места“ суфинансира Општина Опово.
Ставови изнети у медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.