ПО 13. ПУТ... жене из Удружења „Дуга“ Баваниште, а уз њих је и посланица са осмехом подршке

Сомбор

Одржан 13. Сајам стваралаштва сеоских жена Војводине

ОПШТИНА КОВИН У ПУНОМ СЈАЈУ

• Својих сеоских руку дела изложиле су „Вредне руке жена Ковина“, Актив жена Прве Месне заједнице Ковин, Удружење „Варочка“ Скореновац, Удружење „Дуга“ Баваниште, Удружење „Велико храбро срце“ Мало Баваниште и Удружење жена „Гај“ из Гаја

Поводом 15. октобра, Међународног дана жена са села, у Сомбору је недељу дана касније одржан 13. Сајам стваралаштва сеоских жена Војводине.

На овој угледној манифестацији презентована су стваралачка достигнућа жена из целе Војводине у разним сферама, од гастрономије и домаћих прехрамбених производа, и сланих и слатких, па до ручних радова са особеним карактеристикама краја одакле долазе, а ту су биле и народне ношње, које су одсликавале особености мултикултуралне Војводине и на том пољу, а било је и много тога још, како то само сеоске жене умеју да осмисле.

Оно што је интересантно, на 13. Сајму по 13. пут су учествовале чланице Удружења „Дуга“ из Баваништа, а поред њих још чак пет удружења жена са територије општине Ковин.

Своја умећа на разним нивоима стваралаштва представиле су и „Вредне руке жена Ковина“, Актив жена Прве месне заједнице Ковин, Удружење „Варочка“ Скореновац, Удружење жена „Гај“ из Гаја, као и Удружење „Велико храбро срце“ Мало Баваниште.

У друштву са „женама са села“ општине Ковин, пружајући им сваку врсту подршке, у Сомбору су биле и Виолета Оцокољић, народна посланица, иначе, дипломирани туризмолог, као и Дивна Кирилов, директорка Туристичке организације општине Ковин.

(Фото: ТО Ковин)

Пројекат „Општина Ковин данас – оно што остаје и сутра“ суфинансира Општина Ковин.
Ставови изнети у оидржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.