ПАРА ИМА, САМО ЈОШ... Маја Витман са представницима извођача радова

Панчево

Настављају се радови на изградњи зграде Завода за јавно здравље

ТРЕЋА СРЕЋА“ – ОД НОВЕМБРА ДО НОВЕМБРА!

• Радови су започети 2008. године, да би онда два пута били обустављени, 2011. и 2013. године
• Уговором са новим извођачима радова предвиђено је да цео посао буде завршен у наредних 360 дана

Пошто су се коначно, после 14 година, стекли услови за наставак радова на изградњи нове зграде Завода за јавно здравље, градска менаџерка Маја Витман одржала је радни састанак са представницима извођача радова, с којима је потписан уговор о раду, као и о стручном надзору.

-После 14 година биће настављени радови на изградњи објекта Завода за јавно здравље захваљући изузетном ангажману локалне самоуправе средствима које је обезбедила Влада Републике Србије. Још једна од капиталних инвестиција коју спроводи Град Панчево, уз велику захвалност Канцеларији за управљање јавним улагањима, где је објекат зграде Завода препознат као приоритетни пројекат који треба да буде финансиран од стране Владе Србије. У понедељак ћемо имати састанак у Министарству за јавна улагања, али оно што сигурно знамо и сада је да ће радови почети у новембру. Објекат који година није био завршаван, показао је колико је неопходан током пандемије ковида 19 за све грађане не само Панчева, него и целог Јужнобанатског управног округа. Сам објекат је прилично захтеван за извођење радова, јер имамо неко затечено стање, опрему, нове правилнике и стандарде по којима ћемо изводити радове како би објекат добио своју намену и функцију. Поред радова на самом објекту и фасади, биће уграђен лифт и рампа за потребе особа са инвалидитетом, као и уређена паркинг места за запослене испред зграде Завода за јавно здравље. Такође, у сарадњи са свим корисницима у блоковском делу здравствених објеката урађена је и препарцелизација и одвојене су парцеле за потребе ЗЗЈЗ Панчево, Дома здравља, Средњу медицинску школу „Стевица Јовановић“ и Општу болницу Панчево – рекла је Маја Витман, након завршетка састанка.

Иначе, радови на овом панчевачком „Скадру на Бојани“ започети су пре 14 година, још 2008. године, трајали су у континуитету до 2011. године, обустављани су два пута, други пут је било фебруара 2013. године због непрописног вођења градилишта и недостатка средстава да се објекат заврши. У то време радове су изводили фирма „Монтера“ и „ПМЦ Инжењеринг“. Тада је са Канцеларијом за јавна улагања био потписан уговор за финансирање, који је раскинут априла 2020. године, због ванредног стања изазваног пандемимијом коронавируса. Објекат је конзервиран током 2013. и 2014. године од даљег пропадања. Ове године поново је расписан тендер и потписан уговор за извођење радова. У циљу усаглашавања са изменом Закона о планирању и изградњи и позитивним прописима урађен је нов пројекат за грађевинску дозволу која је добијена ове године, јер су предходни услови истекли.

За завршетак радова на овом објекту у Улици Милоша Обреновића, Влада Србије обезбедила је 217 милиона динара са ПДВ-ом, а предвиђени рок за завршетак целокупног посла је наредних 360 дана.

Пројекат „Град Панчево данас – оно што остаје и сутра“ су/финансирао Град Панчево