ГРАЂАНИ СУ РЕКЛИ СВОЈЕ... Жељко Сушец

На кафи са…

Жељком Сушецом, народним послаником и председником ГрО СНС Панчево

НАРОД СЕ НЕ МОЖЕ ПРЕВАРИТИ 

• Вучић је за три године показао како се предано и одговорно ради за будућност земље и грађани су то препознали и на убедљив начин то и потврдили

ИЗБОРИ за председника државе су завршени, победник је био познат и пре избора, и с ким би другим  у Панчевуо о томе компетентно разговарали осим са првим човеком напредњака и јединим послаником Српске напредне странке у Народној скупштини, а који је из Панчева.

Ове суботе, дакле, на кафи смо, на већ уобичајеном месту (којем, рећи ћемо кад газда плати рекламу) са Жељком Сушецом, председником Градског одбора СНС Панчева и послаником Народне скупштине, у њеном већ трећем сазиву.

Председнички избори су били, и ако је око њих било неке неизвесности то је само било око питање излазности и питања за колико ће процената актуелни премијер премашити цифру од 50 одсто освојених гласова. И премашио је за више од 10 процената, што је за око 13 одсто више него ли што износи збир процената гласова свих десет осталих кандидата заједно!

-Другог дана априла, грађани Србије су јесно и недвосмислено рекли кога хоће за свог председника у наредних пет година. То је Александар Вучић, који је за три године, на функцији председника Владе Србије, показао како се предано и одговорно ради у интересу свих грађана своје земље, како се решавају најважнији структурни проблеми, како се брине о будућности генерација које долазе, и то је оно што су грађани препознали, и зато су у толиком броју и гласали управо за Александра Вучића, упркос прљавој кампањи оних којима је тако нешто било најјаче оружје – каже Сушец, додајући да се од представника бившег, „досистичког режима ништа паметније није ни могло очекивати“.

Наш саговорник истиче да су ови избори показали и да су грађани прпепознали покушај „повратка оних који су за 12 година девастирали  у Србији све што се могло девастирати“ и да им у томе није могло помоћи „како њихово ново одело, тако ни њихови финансијски покровитељи, који, ипак,  нису нови, ни они у земљи ни они ван земље“.

-Шта рећи, ако је преко два милиона грађана рекло то шта је и како је рекло, осим да је то већинско опредељење Србије  за мир, за безбедност, за економски напредак, за извесну будућност,  у којој ће бити све више посла и све више запослених, а не пљачкашке продаје фабрика и приватизације која је ојадила стотине хиљада радника широм Србије, а обогатила неколико десетина тајкуна, чија је једина заслуга била што су били у близини досовских лидера или марионета под њиховом заштитом – напомиње Жељко Сушец.

Када говори о покушају оспоравања резултата избора, Сушец  то сматра „смешним покушајем оних који још нису ни свесни шта их је снашло“, а још смешније , каже он, је то „да они који су били за Трампа, сада су против њега само зато што је честитао Вучићу на убедљивој победи, они који су били за европске интеграције, сада су против њих, само зато што су сви важнији европски званичници поздравили Вучићеву победу, као и они који су се клели у Русе и Путина, сада су скептични и према Русима и према Путину, само зато што је Путин непоседно пре избора примио Вучића, пожелевши му успех на изборима, а потом и честитајући на победи“! –О којим и каквим принципима је ту реч, јасно је и онима који су, кад су у питању принципи, чули,  можда,  само за Гаврила Принципа – пита се Сушец.

Када је реч о протестима на београдским и улицама неких других градова у Србији, па и у Панчеву, Сушец каже да је право на протесте демократско право, и као такво је неспорно све док се креће и у границама демократског исказивања незадовољста, али да их, ипак, не разуме, јер „ако неко освоји преко два милиона гласова, што је преко 55 одсто грађана који су користили своје бирачко право, и ако су сви релевантни посматрачи избора  рекли да није било озбиљнијих неправилности на дан избора, шта је онда циљ протестовања, ако је демократија, по дефиницији, воља већине? Није ли то заобилазни начин извргавања руглу управо те исте демократије на коју се позивају управо они који у име ње наводно протестују? Или то још једна досовска игра оних који још нису схватили где су били и шта су радили и где им је сада место и шта би требало да раде- пита се  Сушец, упитним погледом питајући и нас.

    -Пре него се осврнем и на то ваша питање, само да кажем да бих замолио организаторе протестних окупљања да не злоупотребљавају средњошколце за своје политичке циљеве, јер они су, ипак, још малолетни, а да своје малобројне присталице поведу мало дуж оних улица у којима су руине некада великих индустриjских гиганата и у којима су радиле на хиљаде Панчеваца, а  које сада зврје празне,  a празне су захваљујући, ето, „поштеној“ у „успешној“ дванаестогодишњој владавини њихових садашњих политичких и не само политичких ментора. Демократија има своје границе, а оне су на границама стабилности сваке државе, сигурности њених грађана, поштовања воље већине, јер Србија је напросто одлучила да се развија брже, јаче, боље, с Александром Вучићем на њеном челу – завршава Жељко Сушец,  први напредњака Панчева и једини посланик СНС у Народној скупштини из Панчева,  и то по трећи пут.

СиБ