Панчево

Сертификат о акредитацији за Дом здравља

НА СЕДАМ ГОДИНА

НА пригодној свечаности у просторијама Градске управе у Панчеву, државни секретар у Министарству здравља проф. др Берислав Векић уручио је директорки Дома здравља мр Данијели Ристовски Корниц сертификат о акредитацији, и то на седам година.

Сем  директора Агенције за акредитацију здравствених установа Владимира Арсеновића, уручењу акредитације  присуствовали су и начелница округа Данијела Лончар и градоначелник Панчева Саша Павлов.

Алибунар

Свечано отворена реновирана зграда Дома културе

МЕЂУ НАЈ, НАЈ… У СРБИЈИ

Првог дана априла, а неколико  дана после Дома културе у Банатском Карловцу, уз богат културно-уметнички програм, свечано је отворен и реновирани Дом културе у Алибунару.

Иницијатор сређивања домова културе, и не само домова културе, већ и школа и других установа у алибунарској општини Предраг Белић, председник општине, отварајући свечану приредбу, захвалио је свима који су учествовали у реализацији овог пројекта и тиме допринели да грађани општине Алибунар уживају у једном од најопремљенијих објеката ове врсте у Србији.

Да је тако, у изјави за општински портал потврђује и Живко Опарница, кореограф фолклорног ансамбла, који каже да је ансамбл наступао по целој Србији, али да „сада имамо најбоље услове за рад него било где широм наше земље“.

Вршац

У Градској библиотеци вече посвећено Јовану Дучићу

О ДУЧИЋУ ЊЕГОВИ ТРЕБИЊЦИ

У Градској библиотеци, у сарадњи са Удружењем Требињаца „Јован Дучић“ из Београда, одржана промоција књига „Анексија Босне и Херцеговине и српско питање“ и „Јован Дучић: „Дипломатски списи“.

Присутне су поздравили секретар Удружења Требињаца Миливоје Рупић и директорка Библиотеке Маја Качарић. О књигама је говорио директор Архива Југославије, аутор и приређивач књига Миладин Милошевић. О Дучићу је причао и Божидар Глоговац, песник из Требиња. Промоцију је химном Србије и родољубивим песмамa употпунио Мушки октет Свети Теодор Вршачки.

Падина

Успех стонотенисерки „Долине“на школском такмичењу

ЈАНИ ЗЛАТО, МАЈИ БРОНЗА

Стонотенисерке „Долине“ из Падине су на такмичењу основаца, одражном 9. априла у Темерину, поново оствариле изузетне резултате.

Злато је у категорији ученица првих и других разреда освојила Јана Хавелова, а бронзано одличје припало је Маји Вањо. Иначе, на овом школсом такмичењу учествовало је 135 талентованих стонотенисера и стонотенисерки од првог до осмог разреда.