ВИШЕ ОД ДОНАЦИЈЕ... Данијел Магду, председник Националног савета румунске националне мањине и Љиљана Крничан, дирекорка ОШ „Сава Максимовић“

Мраморак

Донација Националног савета румунске националне мањине Основној школи „Сава Максимовић“

ВРЕДАН ПОКЛОН ЗА 200 ГОДИНА ОД ОСНИВАЊА

• Изражавамо велику захвалност Националном савету румунске националне мањине на донацији, као и жељу за наставак успешне сарадње у будућем раду на неговању матерњег језика са елементима националне културе, а самим тим и неговању мултикултуралности“, истакла је  Љиљана Крничан, директорка школе

Поводом 200 година од оснивања, Основна школа „Сава Максимовић“ у Мраморку добила је вредну донацију од Националног савета румунске националне мањине, а коју је финансијски подржала Амбасада Румуније у Београду.

Донација се састоји од интерактивне табле, пројектора и лаптопа и тим поводом школу су посетили Данијел Магду, председник Националног савета, Родика Алмажан, координаторка Одбора за образовање Националног савета, Маринел Петрика, секретар, као и предсатавници локалне самоуправе: Душан Максимовић, помоћник председнице општине и Александар Паулица, председник Савета МЗ Мраморак. Свечаном чину присуствовао је и председник Црквеног одбора РПЦ Виктор Симуљ.

Иначе, у школи у Мраморку се од њеног оснивања па све до 1995. године настава одвијала на српском и румунском језику. Од 1995. године румунски језик, као изборни предмет Матерњи језик са елементима националне културе, похађа значајан број припадника румунске националне мањине.

„Школа у Мраморку читаве ове године обележава два века од оснивања и посебно је значајно што смо у години обележавања великог јубилеја школе добили овако вредну донацију. Изражавамо велику захвалност Националном савету румунске националне мањине на донацији, као и жељу за наставак успешне сарадње у будућем раду на неговању матерњег језика са елементима националне културе, а самим тим и неговању мултикултуралности“, истакла је  Љиљана Крничан, директорка школе.

(Фото: Општ. сајт)

Пројекат „Општина Ковин – будућност у огледалу времена садашњег“ суфинансира Општина Ковин.
Ставови изнети у подржаном медијсском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.