Црепаја

Бројни садржаји прославе Велике Госпојине – сеоске славе

А ЗА КРАЈ ИГРОМ И ПЕСМОМ КРОЗ ЦРЕПАЈУ

• “Великогоспојински дани“ почели су разним културним и спортским збивањима, такничењима и дружењима, а завршиће се „Игром и песмом кроз Црепају“

Традиционално обележавање сеоске славе – Велике Госпојине – почело је 27. августа, и то са више различитих догађања на више различитих места.

На јубиларном 10. Великогоспојинском шаховском турниру, на којем је учествовало 14 шахиста, а који је одржан у организацији Савета за културу општине Ковачица, победнички пехар освојио је Живадин Митровић, члан ШК „Бата Ћосић“ из Опова.

Испред Дома културе „Мита Живков Лала“ одржано је такмичење у кувању рибље чорбе. Такмичило се десет котлића, а победници су „Шампиони у кашњењу“.

Награде, пехаре и признања, најбољима је доделио Петар Вишњички, заменик председника Општине Ковачица, иначе Црпејац.

Удружење жена „Видовдан“ подсетило је својом изложбом бројне посетиоце на манифестацију „Шољица кафе зове на разговор“ , на дружење уз кафу, како је то некад било, а како је сад. Разлике су видљиве.

На спортским теренима одржан је рукометни дан, на којем је учествовало чак 210 играча, деце и одраслих. На турниру су гостовале, сем екипа из блиског окружења, и рукометаши из Пожаревца, Чачка и Бијељине.

Увече, а уочи великог верског празника, Велике Госпојине, чланови Савета Месне заједнице Црепаја, уз присуство бројих гостију, присуствовали су у Храму Успења Пресвете Богородице заједничкој молитви, после које је освештано жито и славски колач.

Није се заборавило ни на почасне награде, а њих су добили Вићентије Атанацковић, за освојено прво место на Републичком такмичењу тамбураша, Данијел Кец, за изузетан рад са оркестром ОШ „Сава Жебељан“, као и сам Школски оркестар, а за освојено прво место на Републичком такмичењу.

Великогоспојински дани завршавају се 4. септембра, на адекватан начин, културним програмом „Игром и песмом кроз Црепају“.

Иначе „Великогоспјинске дане“, под покровитељством Општине Ковачица, организује Савет Месне заједнице Црепаја, под „диригентском палицом“ председника Драгана Јованова, Савет за културу општине Ковачица, Дом културе „Мита Живков Лала“, Удружење жена „Видовдан“, КУД „Свети Сава“, Омладински рукометни клуб Црепаја, За организацију Великогоспојинских дана задужена је Месна заједница Црепаја под покровитељством општине Ковачица, Савет за културу општине Ковачица, Дом културе Мита Живков Лала, Удружење жена Видовдан, Омладински рукометни клуб Црепаја, као и бројни појединци, љубитељи спорта и дружења.

Пројекат „Општина Ковачица данас – оно што остаје и сутра суфинансира Општина Ковачица.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.