И ОДБОРНИК... Бранислав Глигорић (први с десна) на седници Скупштине града

Месне заједнице Панчева

Бранислав Глигорић, председник Скупштине МЗ „Горњи град“

БИЋЕМО ПРАВО ГРАДИЛИШТЕ

• После деценија запостављања, “Горњи град” постаје право градилиште
• Одлична сарадња са Градом мора дати резултате
• Током године ова МЗ учествује у организацији бројних манифестација од ширег значаја

Панчевачка Месна заједница “Горњи град”, осим насеља Маргита, покрива још и два насеља која су помало физички издвојена од града – Караулу и Скробару. Вероватно једна од најзапостављенијих панчевачких месних заједница последњих деценија, ових дана полако се трансформише у једно велико градилиште, како је у блиској будућности види Бранислав Глигорић, председник Скупштине месне заједнице.

– Са градским властима имамо одличну сарадњу што се најбоље види у бројним пројектима који ће нашу месну заједницу ускоро претворити у право  градилиште. Поред изградње Потамишког колектора који пролази кроз наше насеље, постоји пројекат реконструкције Улице Димитрија Туцовића, који ће се ускоро реализовати. Поред тога, пројектна документација за уређење Улице Иве Курјачког је тренутно на доради, а један од приоритета нам је и израда пројектне документације за Синђелићеву улицу – наводи председник Глигорић шта ће се у овом делу Панчева ускоро радити. Како он каже, постоји већи број пројеката који су приоритети и Града и Месне заједнице, а то су уређивање Карађорђеве улице, као и улица Марка Кулића, Уроша Предића, Стевице Јовановића, Патријарха Чарнојевића, Јове Максина… Реализација ових амбициозних планова ипак зависи од финансијских средстава, било она из градске касе или неких других фондова.

Иначе, све улице у овом насељу су насуте, каже наш саговорник или гребаним асфалтом или ризлом, зависно од услова. Ипак, један од озбиљнијих планова је и израда пројектне документације за насеље Караула, у којем живи већи број становника, а које је сада, изградњом Потамишког колектора, добила могућност прикључења на канализациону мрежу. Слични планови постоје и за насеље Скробара, којем је потребно прикључење и на водовод и на канализацију. Месна заједница је помогла да ово насеље добије јавну чесму са пијаћом водом, а сада је потребно урадити пројекат изградње секундарног вода како би се Скробара могла прикључити на градски водовод.

– Тек када то завршимо, можемо размишљати о неком даљем развоју овог насеља. Имамо поверења у градску власт и њихову добру вољу да обезбеди неопходна средства за ове пројекте, највише зато што би се тиме поправило то што смо годинама били најзапостављеније насеље у граду. Немамо чаробни штапић па да све то можемо одмах завршити, али ћемо дати свој максимум што ће, уз одличну сарадњу са Градом морати дати резултате – оптимистичан је први човек “Горњег града”.

И. Владан

(Старт 013)

 

Пројекат “Панчево – локална самоуправа у форми самоуправе грађана” су/финансирао

Град Панчево