ОСМЕХ СВЕ КАЗУЈЕ... Александра Вук после...

Представљамо…

Александра Вук, ронитељка Клуба за подводне активности “Бела Црква”

БЕЛА ЦРКВА ИМА СЕДАМ ЈЕЗЕРА  И ЈЕДНУ АЛЕКСАНДРУ

• После добијања лиценце за рониоца, Александра Вук је почела озбиљно да се бави овим спортом и ускоро су уследила и прва признања, најбоља сениорка Општине Бела Црква за 2019. и 2020. годину, па…

Александра Вук, је успешна ронитељка Клуба за подводне активности “Бела Црква” и најбоља сениорска спортисткиња Општине Бела Црква за 2019 и 2020. годину.

На питање како је почела да се бави овим помало неуобичајним и захтевним спортом, сама каже да је све почело 2016. године када је полагала у ронилачком Клубу за подводне активности “Бела Црква” и добила интернационалну лиценцу за рониоца по светској ронилачкој асоцијацији CMAS.

… а овако је било пре осмеха, а онда..

– Поред разних ронилачких дисциплина као што су подводно стрељаштво, подводне вештине, апнеа, подводна фотографија и других, ја сам се пронашла у ронилачким подводним вештинама и брзинском пливању са перајима. Као свој највећи успех издвојила бих прво место на Првенству државе у подводним вештинама и Државном првенству у брзинском пливању са перајима, као и награду за спортисту године Општине Бела Црква за 2019. и 2020. године – каже Александра Вук и напомиње да КПА “Бела Црква”, у сарадњи са локалном самоуправом у Белој Цркви, традиционално организује Државно првенство у пливачком маратону са перајима, као и Државно првенство у подводној фотографији, а која су недавно одржана на нашем Градском језеру у Белој Цркви..
– Роњење је спорт за који су потребни посебни услови, потребна је пре свега вода. За нас је специфично што већину активности обављамо у летњем периоду, укључујући и обуке и тренинге, али можемо да се похвалимо бројним успесима. КПА “Бела Црква” је један од најтрофејнијих клубова у земљи и такмичи се у свим ронилачким дисциплинама – наводи Александра и даље каже да је, што се тиче обуке роњења са ронилачком опремом (SCUBA, DIVE) основни и неопходан услов да је лице навршило 16 година.

… признања, за спортисткињу године, следе…

Млађи могу да учествују у активностима као што су пливање са перајима као увод за касније ронилачке активности, додаје она. А када је реч о бављењу било којим а посебно овим спортом, увек се поставља питање подршке, и с тим у вези Александра истиче да је подршка клуба веома значајна:
– Највећа подршка ми је председник клуба КПА “Бела Црква” и мој тренер, који је такође и селектор репрезентације Србије у апнеи, Драган Перашевић, а који се несебично труди и залаже, како за наш клуб тако и за овај спорт.

Такође, морам да напоменем да највећу финансијску подршку имамо од локалне самоуправе која сваке године издваја за нас значајна средства којима покривамо трошкове око такмичења и одржавања опреме – каже на крају разговора Александра Вук, ронитељка Клуба за подводне активности “Бела Црква”, журећи на тренинг.

(Старт 013)