Вршац

„Књижевност у четири годишња доба“ у Градској библиотеци

ЗИМА У ПАНЧЕВУ, АЛИ И У ВРШЦУ

У вршачкој Градској библиотеци, у суботу, 23. фебруара, одржан је део програма у оквиру међународног књижевног фестивала „Књижевност у четири годишња доба“, на коме су учествовали писци из Србије, Словеније, Хрватске и Босне и Херцеговине.
Идеја сусрета „Књижевност у четири годишња доба“ је да се писци и песници из Србије, Словеније  Босне и Херцеговине, Хрватске и Македоније састају на књижевним вечерима у ове четири, некада републике Југославије, а данас државе. Зима је припала Панчеву, при чему је део програма одржан у Вршцу. Један од учесника, Дино Поровић, песник из Сарајева, каже да се регионални књижевници окупљају како би представили своја дела, која су настајала у последњих петнаестак година.
Немања Ротар, члан Градског већа у Панчеву, задужен за културу, истиче да је циљ ових сусрета да се повежу људи који стварају на овим просторима.
„Лето“ је одржано у Хрватској прошле године, „јесен“ је припала Босни и Херцеговини, „зима“ Србији и Панчеву, односно Вршцу, док ће се четврти и последњи сусрет фестивала, „пролеће“, одржати на словеначком приморју.