ОД НАЈМЛАЂИХ ДО... Предраг Стојадинов

Разговор с поводом

Предраг Стојадинов, директор ЈКП “Младост” Панчево

У ПРОЈЕКТЕ АМБИЦИОЗНО, АЛИ  ОПРЕЗНО

• Почетак сезоне такмичења у којима учествују панчевачки спортски клубови, ЈКП “Младост” је дочекала спремно • Последњих година се много урадило на инфраструктури у граду, а ово предузеће види и место за себе у томе

ПАНЧЕВАЧКО јавно-комунално предузеће “Младост” бави се одржавањем спортских објеката у овом граду. Поред Хале спортова, у којој се одржавају најважнији спортски догађаји у Панчеву, ту су и базени, отворени и затворени, као и Спортско-рекреативни центар “Младост”. Како нам је рекао Предраг Стојадинов, директор овог предузећа, поред својих редовних активности “Младост” је претходних месеци било упослено уређењем Хале спортова;

– Уз ЖРК “Динамо” пуно смо радили на организовању домаћинства мечева СЕХА лиге у којој се такмичи овај наш клуб. У припремама за ово такмичење морали смо испунити одређене пропозиционе захтеве руководства ове лиге тако да смо, током лета, поред наших редовних, имали и додатне активности које су обухватале и одређене грађевинске радове на хали. Заједно са ЖРК “Динамом” успели смо све то да реализујемо и будемо добри домаћини на утакмицама ове лиге – каже Стојадинов за Старт 013, и додаје да је један од захтева постављање посебне подлоге за сваки меч, али да то није омело тренинге или утакмице других спортских клубова, као ни рекреацију Панчеваца током вечерњих сати. Директор Стојадинов подсећа да је почела сезона такмичења тако да, поред овог клуба, Халу користе и други, попут КК “Тамиш” и ЖОК “Динамо”, који се такође такмиче у репрезентативниом лигама. А он напомиње да је слична ситуација и са затвореним пливачким базеном где се очекује одржавање међународног пливачког митинга последњег викенда новембра у организацији Пливачког клуба “Динамо” из Панчева. А када је реч о базену, Стојадинов каже да се чека зелено светло за постављање бетон хале око отвореног базена што је, по његовим речима, пројекат у којем финансије играју кључну улогу.

ОПТИМАЛНО

  На тренутно питање свих питања, када се ради о јавно-комуналним предузећима, броју запослених, Стојадинов каже да “Младост” ту нема проблема: – Тренутно имамо 47 стално запослених и неколико лица на одређено време који нам помажу највише у пословима одржавања објеката што су нам, поред израде пројеката и јавних набавки, најважнији послови. И том бројем се уклапамо, немамо вишка запослених. За одржавање спортских објеката у граду, то је оптималан број.

    Говорећи о пројектима, наш саговорник наводи да је завршеним пројектом из програма прекограничне сарадње, који се тицао енергетске ефикасности, много урађено на панчевачкој Хали спортова. – Реализацијом овог пројекта добили смо значајна средства, око 800 хиљада евра, тако да ће Хала већ од следеће године боље функционисати и то не само по питању уштеде енергије већ и по самој атмосфери унутар ње, односно расхлађивањем хале тако да ће температура ваздуха, и током топлих летњих месеци, бити оптимална за спортске активности. То нама много значи јер тиме испуњавамо услове да се кандидујемо за организацију спортских догађаја која су планирана да се одрже у Србији у наредном периоду – објашњава Стојадинов и каже да је скоро завршена и израда пројекта за постављање мултифункционалног терена поред терена са вештачком травом на Стрелишту, као и да ће за средства за његову реализацију “Младост” аплицирати код покрајинских фондова. Када је реч о СРЦ “Младост”, Стојадинов каже да је план овог предузећа да се обнови тартанска стаза за трчање која је постављена 2006. године и која је дотрајала, као и да се обнови и теретана овог спортског центра. То су инвестиције које су у плану овог предузећа за наредни период, а за потребна средства ће се аплицирати према граду или неким другим фондовима, наводи он. – Спортско-рекреативни центар “Младост” је зрео за једно озбиљно обнављање, посебно када се зна да током лета велики број Панчеваца тамо проводи време и рекреира се.

Директор “Младости” каже још и да ово предузеће, које опслужује како спортске клубове тако и Панчевце рекреативце, има подршку градских власти у свему и да је та сарадња одлична. – Последњих пар година је почело да се озбиљније ради на инфраструктури у граду и то је добро. И ми у свему томе, као предузеће, учествујемо. Ушли смо веома амбициозно, али и опрезно, пратимо ситуацију како би пронашли пројекте за које можемо аплицирати како би грађанима Панчева, од најмлађих категорија па до рекреативаца омогућили да се баве спортом. Трудимо се да све објекте који су нам поверени одржавамо онако како треба – каже Стојадинов и подсећа да сви панчевачки спортски клубови, који се такмиче у репрезентативним такмичењима потпуно бесплатно користе објекте којима газдује “Младост”. Иза тога стоји подршка Града, објашњава он и додаје да је Градски стадион тренутно у процесу враћања Граду и да је сасвим природно да се предузећу на чијем је он челу повери одржавање и овог спортског објекта. Тиме ће “Младост” употпунити оно чиме се бави, опслуживање панчевачких спортиста и рекреативаца на најефикаснији начин.