ПОСЛЕ 50 ГОДИНА... домаћини и гости у коначно сређеној фискултурној сали (Фото: сајт ПВ)

Алибунар

Свечано „отворена“ фискултурна сала Основне школе „Братство јединство“

ПОСЛЕ ПЕДЕСЕТ ГОДИНА

• Компетно сређену салу, поред ученика ОШ „Братство јединство“, користиће и ученици СШ „Доситеј Обрадовић“, као и малишани ПУ „Полетарац“, али и…

У присуству Игора Мировића, председника Покрајинске владџе,  данас је стављена у функцију фискултурна сала  Основне школе „Братство  јединство“ у Алибунару,  намењена и ђацима Економско-трговинске школе „Доситеј Обрадовић“ и малишанима Предшколске установе „Полетарац“, али и спортистима и рекреативцима ове јужнобанатске општине.

За завршетак радова на изградњи ове сале, Покрајинска влада издвојила је 76,2 милиона динара. Реч је о објекту чија је изградња започета у време бивше власти, укупне површине 1.913 метара квадратних.

И СРЕДЊОШКОЛЦИ… салу ће користити и ученици ЕТШ „Доситеј Обрадовић“ (Фото: СиБ)

„Задовољан сам што смо овај пројекат привели крају. Обезбедили смо и додатна средства, у висини од 18 милиона динара за опремање и за два до три месеца она ће бити доступна деци, ђацима, али и свим грађанима општине“, изјавио је председник Покрајинске владе Игор Мировић након обиласка нове фискултурне сале.

Мировић је рекао да ће за неколико недеља бити отворена и фискултурна сала у Белој Цркви, а да су у току и завршни радови на изградњи спортске сале у Деспотову, у општини Бачка Паланка.

„Економски показатељи у Војводини су добри, али је још увек много посла пред нама. У наредном периоду радићемо на изградњи локалних саобраћајница и комуналне и пословне инфраструктуре, како бисмо привукли домаће и стране инвеститоре“, рекао је Мировић, истичући да је у Војводини у протекле четири године смањена стопа незапослености, са више од 15 одсто, колико је износила 2016. године, на око 8,5 до 9 одсто, колико износи данас.

„Све што договарамо са локалним самоуправама и реализујемо. Војводина се развија веома брзо и у том правцу ћемо наставити да радимо. Ради се о будућности наше деце за коју се вреди борити“, поручио је председник Покрајинске владе.
Владимир Батез, покрајински секретар за спорт и омладину, рекао је овом приликом да Покрајинска влада ради пуно на развоју спортске инфраструктуре како би све војвођанске општине имале максималне услове за развој свих грана спорта.

Душан Дакић, председник Општине Алибунар, са задовољством је истакао да је  „ово је велики тренутак не само за нашу школу, већ и за целу општину“ и да се „резултати сарадње са Покрајинском владом виде се и у Николинцима и у Иланџи“.

Оливера Дадић, директорка ОШ „Братство јединство“, подсетила је да   „педесет година нисмо имали салу, и зато хвала Покрајинској влади на реализацији ове инцестиције која има вишеструк значај за све наше ученике и грађане“.

Пројекат „Општина Алибунар – будућност у огледалу садашњости“ суфинансира Општина Алибунар.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове јединице локалне самоуправе која је доделила средства.