Пландиште

Акценти са 36. седнице Скупштине oпштине Пландиште

БУЏЕТ ВЕЋИ ЗА 14 МИЛИОНА ДИНАРА

• Повећање буџета у највећој мери последица је трансфера средстава са покрајинског и републичког нивоа власти

Одборници Скупштине општине Пландиште састали су се пре два дана, 27. маја, 36. пут, последњи пут у овом сазиву. Седници је председавао Ендре Сабо, а сем 22 одборника, на њој су присуствовали  и Јован Репац, председник општине и Зоран Доневски, заменик председника општине.

На дневном реду биле су само четири тачке дневног реда.

Најпре је тема била буџет, односно Одлука о изменама и допунама Одлуке о буџету Општине Пландиште за 2020. годину.

Друга измена буџета последица је прилива средстава на одређеним апропријацијама, на којима је првобитно плаанирано мање средстава, него што је пристигло.

Највећи прилив средстава, у висини од чак 40 одсто, настао је из трансфера са виших нивоа власти, оних покрајинских и републичких.

Новом одлуком, износ буџета од 649.123.898 динара замењује се бројком од 663.182.464 динара.

Средствима, која су исказана новим ребалансом, планирана је, између осталог,  изградња капеле у Маргити, затим, реконструкција гробља у Пландишту, као и прфа фаза радова на санацији чворишта на водоводној мрежи у Хајдучици

После ове, најважније тачке дневног реда, одборници су усвојили Одлуку о улагању непокретности у јавној својини Општине Пландиште и повећању основног капитала ЈП „Полет“ у Пландишту, а како је речено, због повећања основног капитала „Полета“ и удела Општине, као оснивача тог јавног предузећа. Као последица  увећања основног дела капитала овог предузећа, који сада износи 37 милона динара, донета је и одлука о измени његовог оснивачког акта, као логична последица увећања капитала оснивача – Општине Пландиште.

Била је то последња седница Скупштине општине Пландиште, која ће у ноовом сазиву, уместо 23,  имати 19 одборника.

(Фото: Општински сајт)

Пројекат „Општина Пландиште – будућност у огледалу сасашњости“ суфинансира Општина Пландиште.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.