УВЕК У АКЦИЈИ... Славица Радуновић
Месне заједнице јужног Баната

Славица Радуновић, чланица ОВ Алибунара и Савета МЗ

Банатски Карловац

КАД МОЈКОВЧАНКА ПОСТАНЕ КАРЛОВЧАНКА

• Одлична сарадња са руководством Општине и начелницом Јужнобанатског управног округа даје резултате који су видљиви на сваком кораку 

 

Колико је та жена непосредна и комуникативна,  Црногорка је то, а уз то још из Мојковца, тако да је право је задовољство причати са њом, непосредно или телефоном, свеједно. Штета што ћемо сада разговарати само о једној теми, али биће прилике, причаћемо ми са њом и о другим темама, онима које нису везане само за Банатски Карловац, врло брзо.

Славица Радуновић је чланица Општинског већа Алибунара, а сем тога и чланица Савета МЗ Банатског Карловца, а сем тога и успешна предузетница, држи један познати бутик… знају то Карловчани и Карловчанке врло добро, тако да нема потребе да га рекламирамо.

ЗГРАДА МЗ И... “Дечји Петровдански дани“

Банатски Карловац су најпре населили Немци, а кад су они отишли, дошли у Ужичани, Чачани, а пре петнаестак година, ето,  и једна Мојковчанка. И брзо се снашла у новој средини. И што се тиче приватног бизниса, па богами, и политике. Најпре се на време дистанцирала од оних који су мислили то што су мислили, да би сада, као чланица Општинског већа бринула о руралном развоју ове мале општине, и не само о томе. – Сви радимо све, треба што пре надокнадити пропуштено – каже, али о томе другом приликом.

Сада јој дајемо реч да нешто каже и о раду Савета МЗ Банатски Карловац, како ради, шта   ради, шта ће радити, како сарађује са општинским руководством…

-У протеклих годину дана можемо се похвалити многим урађеним пројектима, који су од посебног значаја за живот наших суграђана, попут прилаза Дому здравља, који је био у веома лошем стању, затим смо уредили паркинг простор испред цркве, као и сам прилаз цркви, поставили смо заштитну ограду око фудбалског терена, средили кошаркашки и рукометни терен, који ће ускоро бити и још уређенији.

Водимо рачуна и о нашим најмлађим суграђанима, они су наш приоритет, тако да смо прошлог месеца проширили и комлетно средили и опремили дечије игралиште у парку, како би наша деца имала адекватан простор за игру и дружење – прича наша саговорница уз неизоставни осмех задовољства оним што говори, који прати готово сваку изговорену реченицу.

Банатски Карловац има своју сеоску славу – Петровдан, коју обележава бројним активностима, од културних и спортских до едукативних и забавних.

-Ове година сеоску славу – Петровдан – пратиле су многобројне манифестације, које су биле изузетно посећене, али и изузетно добро организоване, у чему смо имали несебичну помоћ Општине Алибунар, Туристичке организације и Центра за културу општине  Алибунар, али и бројних удружења и грађана.

У оквиру програма обележавања Петровдана, први пут су одржани „Дечији Петровдански дани“, који су трајали четири дана. Првог дана деца су се бавила спортским играма и плесом, другог дана Удружење жена „Карловчанке“ организовале су разноврсне дечије етно радионице за децу, трећег дана је организована „Потрага за благом“, у којој су  свесрдно учествовале наше учитељице и васпитачице, док је четвртог дана на програму била дечја представа „Три прасета“. Оно што је најважније, било је много деце, не само из Банатског Карловца, него и из других места.

Од осталих манифестација, споменула бих турнир у малом фудбалу, песничко и сликарско вече, концерт музике и фолклора, кошаркашка утакмица 3 на 3, која је први пут одржана у једном селу, риболовачку фешту, и све оне су пропраћене великим бројем посетилаца.

Пре него што се осврнем на будуће активности, истакла бих одличну сарадњу са ЈКП „Универзал“, који нам одржава јавне површине,  и директорком Зораном Братић, која нам увек излази у сусрет кад год нам нешто треба, и то у најкраћем могућем року.

Од планова, у реализацији је пројекат изградње индустријске зоне, а у фази израде су пројекти изградње новог објекта дечијег вртића, као и пројекат за детаљну регулацију каналске мреже, у дужини од шест километара.

Све ово смо у прилици да урадимо захваљујући одличној сарадњи са руководством Општине Алибунар, али и несебичној подршци начелнице Јужнобанатског управног округа Данијеле Лончар. Њихова подршка и разумевање, као и свакодневна доступност, то је оно што раније нисмо имали, а сада имамо, тако да је на нама да то на најбољи начин искористимо у интересу свих наших грађана – истиче Славица Радуновић, уз неизбежни осмех, који је за крај приче имао и посебну драж.

С. Батало

Пројекат „Општина Алибунар – локална самоуправа у функцији самоуправе грађана“ суфинансира Општина Алибунар.

Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове јединице локалне самоуправе која је доделила средства.