Панчево

Одржан 3. меморијални турнир у кошарци “Марко Пековић Пека”

СЕЋАЊЕ НА МАРКА

У суботу, 21. априла у Техничкој школи “23. мај” у Панчеву одржан је Меморијални турнир у кошарци “Марко Пековић Пека”, трећи по реду, а у знак сећања на Марка Пековића, ученика ове школе трагично страдалог пре две године. Од 11 часова, када је турнир почео, на спортским теренима у дворишту ове школе виђено је много квалитетних баскет мечева у којима су учествовале 24 екипе, од којих је екипа К2 коју чине капитен Милош Обреновић Обрен, Немања Гордић Цоне, Јован Ристановић Јоца и Никола Стојановић Стоја на крају заслужено однела победнички пехар овог, сада већ традиционалног такмичења у баскету.

Главни покретач и организатор овог турнира  је Техничка школа “23. мај”, чији је Марко и био ученик, али у свему су највећу улогу одиграли његови другови чија и јесте идеја о организовању једног оваквог спортског догађаја у част Марка који се и сам бавио спортом, кошарком и америчким фудбалом. Турнир је финансијски подржао Град Панчево, као и предузећа “Геовизија” и “Кокапром”.

Поред баскета, током турнира поправљен је и мурал са Марковим ликом који већ две године краси један зид школе у дворишту.