Све операције одвијају се уз помоћ дигиталних команди

Панчево

Модернизација Погона Битумен у Рафинерији нафте Панчево

И ЕКОНОМСКИ И ЕКОЛОШКИ БЕНЕФИТИ

• НИС је још једном на делу показао посвећеност заштити животне средине

У оквиру константног унапређења рафинеријске прераде компанија НИС је успешно модернизовала систем утовара битумена на Погону Битумен у Рафинерији нафте Панчево. Овај пројекат, у који је инвестирано готово 100 милиона динара, донеће бизнис и еколошке бенефите, чиме је НИС поново на делу показао посвећеност заштити животне средине.

Реконструкцијом и модернизацијом ауто и железничког пунилишта и дела резервоарског простора обезбеђена је потпуна аутоматизација процеса пуњења и отпреме битумена, што ће истовремено допринети већој безбедности запослених НИС-а и унапређењу заштите околине. У склопу ове инвестиције инсталирана је најсавременија опрема, укључујући и модерни компјутерски софтвер, који обезбеђује максималну поузданост отпреме. Тако се сада готово све радне операције од доласка транспортног средства на пунилиште, преко пуњења, одређивања количина и температура, до одласка возила са утакачког места, одвијају уз помоћ дигиталних команди.

Поводом успешне модернизације дела Погона Битумен, Бора Спасов, координатор Погона, рекао је:

„Реализацијом овог пројекта Блок Прерада учињен је још један значајан искорак у модернизацији рафинеријске прераде НИС-а. Модернизација отпреме битумена из рафинерије има и значајан економски ефекат, јер се скраћује време утовара ауто и железничких цистерни. Уједно, настављамо да доприносимо заштити животне средине што је један од стратешких приоритета у пословању НИС-а“, истакао је Спасов.

Панчево

Одржан Сајам запошљавања на отвореном

ПОСЛОДАВЦИ ТРАЖЕ 200 РАДНИКА

У среду, 18. априла у Панчеву је, у организацији Града Панчева и панчевачке филијале Националне службе за запошљавање одржан Сајам запошљавања на којем је око 40 послодаваца Панчевцима понудило преко две стотине радних места. И ове године, као и претходних, Сајам је привукао велики број грађана Панчева, а гужва на панчевачком Корзоу, где су били постављени штандови, говори да је назапосленост и даље велики проблем града Панчева.

Отварању Сајма присуствовали су начелница Јужнобанатског управног округа Данијела Лончар, градоначелник Панчева Саша Павлов, директор НСЗ у Панчеву Ђорђе Лукач и члан Градског већа Панчева задужен за запошљавање Миленко Чучковић. Прилиом отварања Сајма градоначелник Панчева Саша Павлов је нагласио да је у последње три године у Панчеву број незапослених пао са око 11 на око осам хиљада незапослених, док је директор НСЗ-а Ђорђе Лукач навео податак да је од прошлог Сајма у Панчеву  запослено око 1250 грађана.

Пројекат “Панчево – локална самоуправа у форми самоуправе грађана” су/финансирао Град Панчево