А САД РЕЗУЛТАТИ... Саша Павлов, градоначелник Панчева

Београд

Одржана  12. годишња Скупштина НАЛЕД-а

САША ПАВЛОВ, ГРАДОНАЧЕЛНИК ПАНЧЕВА, НОВИ ЧЛАН  УO  НАЛЕД-а

• Чланство градоначелника Панчева у Управном одбору НАЛЕД-а потврда је добре сарадње Града  Панчева и Националне алијансе за локални економски развој

Управни одбор Националне алијансе за локални економски развој  – НАЛЕД, изабрао је 17. априла 2018. године Сашу Павлова, градоначелника града Панчева  за новог члана Управног одбора.

У уторак, 24. априла 2018. у хотелу Hyatt Regency у Београду одржана је XII годишња Скупштина НАЛЕД-а, у чијем раду је учествовао и градоначелник Панчева Саша Павлов. На великом заседању приватног, јавног и цивилног сектора, чланови су размотрили остварене резултате и стратешке циљеве за наредне четири године и дефинисали реформске приоритете за 2018/19.

У присуству истакнутих привредника, градоначелника и лидера државних и међународних институција из земље и иностранства, овом приликом је представљена иницијатива за институционализацију сарадње земаља југоисточне Европе на усаглашавању и унапређењу пословног окружења и уручени сертификати општинама и градовима који нуде најбоље услове за инвестирање у региону.

НАЛЕД, 12. СКУПШТИНА… даље јачање развојних капацитета локалне самоуправе

Мисија НАЛЕД-а је унапређење привредног амбијента Србије кроз институционалне реформе уз активно учешће и сарадњу привреде, локалне самоуправе и грађана.

Циљеви НАЛЕД-а су унапређење регулаторног оквира за пословање и јачање капацитета локалне самоуправе за бављење локалним развојем.

Град Панчево и НАЛЕД су партнери на остварењу наведених заједничких циљева, при чему је Стратегија развоја града Панчева 2014-2020 и испуњавање задатих мера ради унапређења привредног амбијента и подизања ефикасности услуга комплементарна са мисијом Националне алијансе за економски развој.

Град Панчево носилац је сертификата локалне самоуправе са повољним пословним окружењем за југоисточну Европу (BFC SEE), а чланство градоначелника у Управном одбору је потврда добре сарадње, која се стално унапређује, ради позиционирања града Панчева као лидера међу локалним самоуправама у Републици Србији, наводи се у саопштењу Градске управе града Панчева.

Пројекат “Панчево – локална самоуправа у форми самоуправе грађана” су/финансирао Град Панчево