Чардак 2021.

Шаховски турнир  за младе узраста од 6 до 18 година

ДВА ЗЛАТА ИДУ У БЕЛУ ЦРКВУ

• У конкуренцији 100 најбољих кадета из Србије, БиХ и Хрватске, чланови Шах клуба „ Бела Цркв“ освојили су два прва места, а у конкуренцији најмлађих  једно шесто место

Чланови шах клуба „Бела Црква“ Варвара Вељковић и Милош Обрадовић су на најјачем кадетском шаховском турниру у региону освојили шампионске титуле и још једном доказали да су међу најбољим младим шахистима у Србији.

У конкуренцији од 100 најбољих кадета из Србије, Босне и Херцеговине и Хрватске, узраста од 6 до 18 година, као и 12 такмичара са последњег Европског првенства у шаху, Варвара Вељковић и Милош Обрадовић заузели су прва места у категорији средњошколаца, док је најмлађи представник Павле Пејчиновић, са 6 освојених поена, у коначном пласману заузео 6. место.

Стеван Гроздић, председник шах клуба „Бела Црква“, по повратку са такмичења, рекао је да је задовољан постигнутим резултатима, а да су Варвара и Милош потврдили своју доминацију са Кадетског фестивала Војводине.

„Задовољни смо и резултатом Павла Пејчиновића. С обзиром на то да тек годину дана игра шах то је одличан резултат и надамо се његовом даљем напретку. Варвара и Милош су нас и овога пута обрадовали златним медаљама, а планови су да медаља са државног шампионата стигне у Белу Цркву. Захваљујемо локалној самоуправи и председници Виолети Симић на пруженој подршци и разумевању“ – рекао је Гроздић за БЦ Инфо.

(Фото: БЦ Инфо)

Пројекат „Општина Бела Црква – грађанин у функцији актера општинске локалне самоуправе“ суфинансира Општина Бела Црква.