ЗАДОВОЉНИ... и деца, и родитељи, и васпитачице, и... Маја Витман са једном од васпитачица

Долово

Првог дана „Дечје недеље“ почео са радом први дечји вртић

ИДУЋЕ ГОДИНЕ И У БАНАТСКОМ НОВОМ СЕЛУ!

• Презадовољни смо и препуно нам је срце кад видимо све ове малишане и њихове родитеље и кад у разговору с њима чујемо да су задовољни што смо успели да испунимо дато обећање. На првом месту ми је драго што су деца задовољна – истакла је Маја Витман, градска менаџерка, током посете ниовоотвореном вртићу

Градска менаџерка Маја Витман, поводом почетка рада првог дечјег вртића у доловачкој историји, 3. октобра, првог дана „Дечје недеље“, обишла је ову дечју установу, која пружа пун конфор малишанима од три и по до пет година, којих тренутно има педесторо, а о којима с пуно енергије и задовољства брину четири васпитачице.

Истичући да је локална самоуправа Града Панчева за адаптацију простора за најмлађе, како би се отварила пуна функционалност у складу са потребама деце овог узраста, издвојила 17 милиона динара, не кријући задовољство, Маја Витман је напоменула да је коначно удовољено вишедеценијским захтевима родитеља из Долова:

На наше задовољство, са Основном школом “Аксентије Максимовић” увидели смо да има могућности да се адаптира део простора, овај источни блок саме школе, где се сада налази вртић и да га адаптирамо за нову намену, односно за вртић. Презадовољни смо и препуно нам је срце кад видимо све ове малишане и њихове родитеље и кад у разговору с њима чујемо да су задовољни што смо успели да испунимо дато обећање. На првом месту ми је драго што су деца задовољна” – истакла је Маја Витман, уживајући у друштву деце који су је дочекала уз песму и рецитације.

Напомињући да је адаптација и реконструкција извршена према свим стандардима струке, Маја Витман је захвалила сликар Емилу Сфери, који је осликао зидове ходника вртића, и то са мотивима објеката из Долова, што је малишанима и те како занимљиво, јер то је специфичан доживљај кад се с улице уже унутра и види оно што се малочас видело напољу.

Маја Витман је најавила и скорашњи почетак изградње вртића у Банатском Новом Селу, за који је пројекат већ урађен, а који ће такође бити изграђен према највишим стандардима, са модерним намештајем и савременим дидактичким материјалом.

Када идуће године вртић буде завршен, такође у адаптираном школском простору, више неће постојати ниједно насељено место у Граду Панчеву без вртића.

Град Панчево интензивно ради на смањењу листе чекања за упис у вртић. Данас имамо више новорођене деце и Панчево је генерално постало интересантно место за живот и оснивање нових породица. Зато желимо да свако насељено место има свој вртић и максимално радимо на томе да помогнемо родитељима, а деци омогућимо здраву и социјално исправну средину за одрастање. Са радовима у Банатском Новом Селу крећемо почетком следеће године. Тако ће сва насељена места имати своје вртиће. Срећни смо због тога, а обећање које смо дали грађанима испуњавамо. Захвални смо на њиховој подршци и датој могућности да улажемо у потребе све наше деце и грађана” – рекла је Маја Витман.

Иначе, прошле године отворени су три вртића, у Банатском Брестовцу, Иванову и у Панчеву, у Улици цара Душана.

(Фото: ЕPA)

Пројекат „Град Панчево данас – оно што остаје и сутра“ су/финансирао Град Панчево