Друштво

Продужен рок за пријаву НИС-овог конкурса „Заједници заједно“

НОВИ РОК ЈЕ 10. ЈУЛ 2020. ГОДИНЕ

• Компанија НИС је наменила средства у износу од 114,5 милиона динара за финансирање пројеката који су усмерени на унапређење безбедносно-информационих система и дигитализацију наставног процеса у образовним установама у Србији

Рок за пријаву пројеката на конкурс програма „Заједници заједно“ у локалним самоуправама, продужен је до 10. јула 2020. године.

Право на пријављивање имају све државне основне и средње школе са седиштем у 12 партнерских градова и општина који су обухваћени програмом „Заједници заједно 2020“: Београд, Нови Сад, Пожаревац, Ниш, Чачак, Зрењанин, Панчево, Кикинда, Кањижа, Нови Бечеј, Србобран и Житиште.

Компанија НИС је наменила средства у износу од 114,5 милиона динара за финансирање пројеката који су усмерени на унапређење безбедносно-информационих система и дигитализацију наставног процеса у образовним установама у Србији. На овај начин компанија НИС жели да подржи идеју о једнаким условима за образовање свих ученика у здравом и безбедном окружењу.

Програм „Заједници заједно“ се ове године реализује уз подршку и активно учешће Министарства унутрашњих послова и Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.

Резултати конкурса биће објављени до 21. септембра 2020. године, а све информације о условима и пропозицијама јавног конкурса „Заједници заједно“ могу се пронаћи на интернет адреси www.nis.eu/zajednici-zajedno.

Као један од водећих социјалних инвеститора у Србији, НИС под слоганом „Будућност на делу“ већ годинама улаже значајна средства у подршку младима, унапређење образовне инфраструктуре, популаризацију науке, културе и уметности, доприноси побољшању услова за рад у здравственим и социјалним установама од ширег друштвеног значаја. Програм „Заједници заједно” део је НИС-овог друштвено одговорног пословања који компанија спроводи 11 година у партнерским општинама и градовима широм Србије. До сада је кроз програм подршке у локалне заједнице уложено преко милијарду динара и подржано 950 пројеката чији је циљ унапређење квалитета живота грађана.