У НАРОДНОЈ БАШТИ... Зоран Ђорђевић и Биљана Барошевић са домаћинима Сашом Павловим и Данилом Бјелицом

Панчево

Министар за рад, запошљавање, социјална и борачка питања у посети Панчеву

ПРВО ИНКЛУЗИВНО ИГРАЛИШТЕ У СРБИЈИ

• Приликом посете Панчеву, министар Ђорђевић је најавио наставак радова на реконструкцији канализације и вешераја у Дому “Збрињавање”, а присуствовао је и отварању  Инклузивног игралишта у Народној башти

Министар за рад, запошљавање, социјална и борачка питања Зоран Ђорђевић данас је, у пратњи помоћника министра Биљане Барошевић, посетио Панчево. У оквиру ове посете министар је, у друштву градоначелника Панчева Саше Павлова, обишао Дом за слепе и слабовиде “Збрињавање” Панчево.

  • Морам похвалити како руководство тако и запослене ове установе, који су током пандемије пратили инструкције министарства и придржавали се свих мера заштите тако да у овом Дому нисмо имали ниједан случај заразе новим коронавирусом. Зато је ова установа добар пример како треба радити. А пре пандемије ми смо имали одређене планове за ову установу по питању реконструкције канализационе мреже, вешераја, гасних и електро инсталација и сада су се стекли услови да са тим радовима наставимо – рекао је министар Зоран Ђорђевић приликом посете Дому за слепа и слабовида лица “Збрињавање” и нагласио да ће се и убудуће наставити са свим планираним радовима у свим социјалним установама у Србији, како би се подигао квалитет услуга и смештаја корисника.
ДОМ ЗА ПРИМЕР… Зоран Ђорђевић, Биљана Барошевић и Драгана Купрешанин, директорка Дома „Збрињавање“

Градоначелник Панчева Саша Павлов се овом приликом захвалио Министарству на подршци и нагласио да је Панчево социјално одговорна локална самоуправа. Окупљенима се обратила и директорка “Збрињавања” Драгана Купрешанин, која је навела да су запослени у овој установи показали висок ниво одговорности током пандемије новог коронавируса и држали се свих мера, а посебно забране излазака корисника услуга ове установе као и посета што је дало резултат, до сада није било ниједног позитивног корисника или запосленог на коронавирус.

После Дома за слепе и слабовиде, Зоран Ђорђевић, Биљана Барошевић, Саша Павлов и Данило Бјелица, директор ЈКП „Зеленило“ присуствовали су и отварању Инклузивног игралишта у панчевачкој Народној башти. У обраћању бројним посетиоцима приликом отварања новог игралишта, министар Ђорђевић је напоменуо да је ово прво овакво игралиште у Србији.

  • Тако ми видимо правац у којем ће се развијати паркови у будућности, сваки град у Србији заслужује да има једно овакво игралиште намењено особама са инвалидитетом и деци са посебним потребама. Ми ћемо и даље наставити са подршком удружењима како би она добили све оно што им је потребно и све оно што мисле да је добро за њих – рекао је министар Ђорђевић и поновио да је унапређење квалитета живота ове деце приоритет министарства које он води.
ПРВО У СРБИЈИ… Инклузивно игралиште у Народној башти након отварања

Градоначелник Павлов је овом приликом поновио да Панчево издваја чак осам посто градског буџета за област социјалне заштите и даље је изразио задовољство што надлежно министарство, у сарадњи са Градом Панчевом,  подржава реализацију оваквих пројеката као и рад организација, попут Удружења “Спортико”, које се већ две деценије бави спортским активностима деце са посебним потребама, а које је и изашло са идејом оваквог инклузивног игралишта.

(Старт 013)