БРИГА О ДЕЦИ... Сања Симић, Саша Павлов и Милан Ковачевић

Иваново

Отворен нови вртић у оквиру ОШ „Моша Пијаде“

ЗА ПРЕДШКОЛСКУ ДЕЦУ ИВАНОВА

• Градоначелник Панчева Саша Павлов најавио је отварање сличног вртића и у Банатском Брестовцу, затим при ОШ „Бранко Радичевић“ у Панчеву, као  и изградњу новог вртића на територији МЗ „Стрелиште“

Иваново је од данас богатије за нови, савремено опремљени дечји вртић, чију је реконструкцију финансирао Покрајински секретаријат за образовање , прописе, управу, националне мањине – националне заједнице, док је Град Панчево финансијски обезбедио техничку документацију и део опреме вртића.

Отварању вртића, поред Саше Павлова, градоначелника Панчева и Сање Симић, директорке ОШ „Моша Пијаде“, у оквиру које се новоотворени вртић налази, присиствовали су и представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја, затим Милан Ковачевић, заменик покрајинског секретара у секретаријату који је највећим делом финансирао реконструкцију вртића,  чланови Градског већа Татјана Божић и Немања Ротар,  као и Јошка Дудуј, председник Скупштине МЗ Иваново и Марко Гуран, директор Дома културе Иваново.

СВЕ ПО ПРОПИСИМА… једна од просторија новог вртића

Поздрављајући све присутне, градоначелник Саша Павлов је, након пресецања врпце, изјавио да Град Панчево води одговорну социјалну политику и да брине о свим својим грађанима на територији Града Панчева, „спроводећи мере популационе политике за подршку и бригу породици са децом, мајкама за прворођено дете, регресирајући боравак деце у вртићима и боравак деце на Дивчибарама, као о трошкове превоза ученика и много тога још“.

-Град Панчево жели да обезбеди приступ једном квалитетном предшколском образовању свој деци Града. Ово је први вртић који се отвара у овако једној руралној средини, овде у Иванову, а у наредном периоду очекује нас отварање сличног вртића у месту Банатски Брестовац. То место ћемо да добијемо преуређењем простора тамошње основне школе. Почетком септембра добићемо нови вртић који ће да настане реконструкцијом старе зграде у ОШ “Бранко Радичевић”, а следеће године, сигуран сам да ћемо испунити оно што смо зацртали и за шта се сад тренутно ради планска документација, а то је изградња новог вртића капацитета за 270 клинаца на простору Месне заједнице „Стрелиште“ – истакао је градоначелник Павлов.

Милан Kовачевић, заменик покрајинског секретара за образовање, прописе, управу и националне мањине, изразио је велико задовољство што је посетио Иваново:

Данас ове објекте које имамо прилику да видимо, почев од игралишта, предшколске установе и свега осталог, можете бити поносни, јер стојите раме уз раме са Градом, односно са институцијама у Граду Панчеву. Заиста је имало смисла уложити неких 15 милиона у претходне четири године које ћете ви оправдати. Ми смо вам створили услове, а сада је на вама родитељима и драга децо да ови објекти буду пуни, а наставници који раде да вам пружају што квалитетније и боље знање – рекао је Ковачевић.

(Фото: сајт ГУ)

Пројекат „Град Панчево – будућност у огледалу садашњости“ суфинансира(о) Град Панчево