ОВО ЈЕ ЗА ПРАЗНИК... а следе бројне активности на побољшању положаја жена на селу

Бела Црква

Председница општине угостила жене које се баве пољопривредном производњом

ЖЕНЕ СУ У ФОКУСУ АКТИВНОСТИ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ

• За све жене које се баве пољопривредном делатношћу, за 8. март – поклон од 5.000 динара

Међународни дан жена, 8. март, био је згодан повод за председницу Општине Бела Црква Виолету Симић, да организује пригодан пријем за жене, оне које се успешно баве пољопривредном производњом у овој пограничној јужнобанатској општини.

Преседница општине је, након уручивања пригодних поклона, током разговора упознала са проблемима с којима се сусрећу жене које се баве овом делатношћу, обећавајући им,м при том, сву подршку Општине у њиховом раду.

„Искористила сам данашњи дан да видим жене са села, да им пружимо малу подршку. Из нашег скромог буџета издвојили смо по 5000 динара, равномерно смо то распоредили, да наше мештанке које се баве пољопривредом дођу, да се упознамо и попричамо о проблемима које њих муче на селу. Одредили смо приоритете и надам се да ћемо у будућности бити видљивије“ – рекла је председница општине Бела Црква Вилета Симић.

С друге стране, више или мање успешне пољопривреднице истакле су да сусрет и разговор са председницом општине, за њих  има велики значај, посебно што   што су имале прилику да укажу на ссве проблеме руралног живота, све оно с чиме се сусрећу  у свом раду. Гошће председнице општине похвалиле су спремност локалне самоуправе да   се ангажује и на адекватан и најефикаснији начин помогне да се ти проблеми почну решавати, а посебно је истакнуто да  је договорена будућа сарадња у циљу подстицања  жена у малим срединама на друштвени активизам,  што може  допринету, не само развоју села,   него и опредељењу младих да ту нађу своју перспективу.

Виолета Симиће је, искористивши обележавање Дана жена, на овај начин, послала јасну поруку о значају жене у руралним срединама, истичући посебно чињеницу да је ово само почетак бројних планираних активности локалне самоуправе  на том плану, али и на плану општег подизања нивоа положаја жене у друштву, уопште, а посебно на селу.

(Фото: БЦ Инфо)