ВАЖНИЈЕ ОД ПОКЛОНА... пуна подршка средњошколцима од стране локалне самоуправе

Ковачица

Јарослав Хрубик, председник општине, у посети Гимназији „Михајло Пупин“

ПОДРШКА ШКОЛИ, СТИМУЛАЦИЈА ЗА УЧЕНИКЕ

• Ђаке Гимназије „Михајло Пупин“ посетили су и Либушка Лакатош, председница Националног савета словачке националне мањине, као и чланови Савета Мирослав Томаш и Златко Шимак

Председник општине Ковачица Јарослав Хрубик, председница Националног савета словачке националне мањине Либушка Лакатош и чланови Савета Мирослав Томаш и Златко Шимак, који је и локални омбудсман,  посетили су ђаке Гимназије „Михајло Пупин“ у Ковачици.

Јарослав Хрубик је обишао  сва одељења, поздравио ђаке и поделио им симболичне поклоне – усб флеш меморију од 32 гб меморије. Он је том приликом истакао је „да ће се Општина Ковачица трудити да јача подршку нашој средњој школи, и подсетио да Општина издваја за котизацију за Петницу и врши рефундацију ученичког превоза, који  у номиналном износу 4000 за прво дете – путника, за свако друго из породице које путује ка Београду, Зрењанину, Панчеву и ка Ковачици – бесплатно“.

Осим тога, подсетио је Хрубик, пуну рефундацију превоза имају и деца самохраних родитеља и корисника социјалне помоћи. Симболичним поклоном, председник општине је  желео је да поручи ђацима да ће локална самоуправа унапредити услове у којима се одвија настава и помоћи  да се настави њена модернизација  и даље унапређење школовања наших ђака.

Татјана Бртка, директорка Гимназије „Михајло Пупин“ рекла је да је свака подршка значајна, како Општине тако и националних савета.

Иначе, повод за долазак Либушке Лакатош, председнице НССНМ, је подршка ученицима који наставу прате на словачком. Тако ће НССНМ  једнократно помоћи  ученике првог разреда и стипендирати  десет ученика.

(Фото: Ковачица инфо)

Пројекат „Општина Ковачица – локална самоуправа у функцији самоуправе грађана“ суфинансира Општина Ковачица