КАД ЈЕ И ПРЕДСЕДНИЦА МЛАДА... акција која оставља трагове (Фото: Опш. сајт)

Алибунар

Акција Савета за младе Општине Алибунар за сваку похвалу

ТАКО ТО РАДЕ МЛАДЕ КАД ИХ МЛАДИ…

• Под покровитељством Зоране Братић, председнице општине, данас су даме „Националног дома“ у Владимировцу доживеле баш пријатно изннађење

Савет за младе Општине Алибунар је данас, за 8. март,  заједно са  председницм Општине Зораном Братић и чланом Општинског већа Жељком Радовановићем, организовао  посету Дому за стара лица ” Национални дом” у Владимировцу.

Била је то посета, много више од обичне посете, јер су млади, и чланови Савета, али и председница Општине и члан Општинског већа, на пригодан начин, а поводом Дана жена,   обрадовали своје старије суграђане, а посебно припаднице лепшег пола, којима су, у складу са епидемијском ситуацијом,  уручени симболични поклони,  не тако велики као што је велика љубав, изражена овом дивним гестом Савета.

Како се Дом за стара лица већ годину дана налази у Ковид систему, како би се спречило ширење Корона вируса, те су посете ограничне, ово је било посебно изненађење за кориснике овог дома и гест који је показао да Општина са пуном пажњом брине о свакој групацији својих суграђана.

„За нашу заједницу је од изузетне важности да градимо систем поштовања према нашим старијим суграђанима који су нам у наследство оставили многе духовне благодети. Посебну улогу у томе имале су жене које су данас наше мајке или баке и које су нам несебично даривале пре свега своје време како би израсли у људе какви јесмо.

Наклоност и пажњу им не смемо поклањати само Осмог марта већ свакога дана, подсећајући наше друштво на значај жене у њему и колико оне одрицања од себе дају како би изградиле здраву породицу, али и саму заједницу у којој живе.

Општина Алибунар ће настојати да у својим активностима максимално подржи оснаживање жена указујући на њихов учинак у заједници како би оне успеле да остваре пун потенцијал у свим друштвеним сегментима“, истакла је том приликом Зорана Братић, председница општине, делећи своје мишљење са својим вршњацима, члановима Савета, као и са, такође, младим, чланом ОВ задуженим за младе.