СПОРТ ЈЕ СПОРТ... Предраг Стојадинов

Панчево

Предраг Стојадинов, директор ЈКП “Младост” Панчево

ПОДИГЛИ СМО КВАЛИТЕТ СВИХ УСЛУГА

• Завршени радови на реконструкцији Хале спортова у Панчеву, а следећа је тартан стаза на СРЦ “Младост”
• Добра политика градских власти према спорту

Крајем септембра завршени су радови на Хали спортова у Панчеву у оквиру којих је овај објекат добио нову изолацију на зидовима и крову, а постављена је нова столарија, уграђена је нова клима и две топлотне пумпе, док је и део крова реконструисан. Ови радови финансирани су средствима из фондова намењеним пројектима прекограничне сарадње између Србије и Румуније.

– Завршени су радови на реконструкцији Хале спортова у оквиру пројекта прекограничне сарадње, чији је циљ  био  поправљање енергетске ефикасности овог објекта. Већ сада, на почетку зимске сезоне, ми већ осећамо ефекте ових радова, како су ми рекли запослени који су тамо свакога дана,  у Хали је већ топлије. И током летњих месеци, захваљујући новој, адекватној вентилацији створиће се бољи услови па ћемо ми, као ЈКП, бити у прилици да се кандидујемо да будемо домаћини   утакмица појединих лига што, до сада нисмо били у могућности. То је веома значајна ставка за нас самим тиме што ћемо трошити далеко мање енергената, чиме ћемо остварити и одређене уштеде – каже за наш лист Предраг Стојадинов, директор ЈКП “Младост”, панчевачког градског предузећа, које се бави одржавањем спортске инфраструктуре у граду. Он оцењује да је реализација овог, веома корисног пројекта за предузеће које он води, резултат добре политике градских власти према спорту у граду која, по његовом мишљењу, произилази из разумевања једне велике истине у области спорта, а то је да без квалитетне спортске инфраструктуре нема ни врхунских спортских резултата.

– Уверен сам да ће убудуће бити доста пројеката усмерених ка спорту у граду. Већ су издвојена средства из кредитног задужења Града за санацију и реконструкцију веома дотрајале тартанске стазе на СРЦ “Младост”, који је једна од наших организационих јединица. Ми ћемо се такође потрудити да на конкурсима аплицирамо са пројектом набавке нових справа за теретану која ради у оквиру тог Центра, а коју, осим спортиста, свакодневно користе и многобројни грађани – додаје Стојадинов и наглашава да је основни циљ ЈКП ”Младост” да подигне квалитет својих услуга како би и активни спортисти, али и сви грађани Панчева имали адекватне услове за бављење спортом. Он напомиње да се у Панчеву доста ради по питању спорта и наводи пример Спортског савеза града Панчева који се, као и поједине градске месне заједнице, за подршку у реализацији својих пројеката везаних за спорт и спортску инфраструктуру обратио НИС-у, кампанији која већ тардиционално, кроз свој програм “Заједници заједно” подржава овакве пројекте.

(Цео текст можете прочитати у штампаном издању Старта 013)

И. Владан

Пројекат “Панчево – локална самоуправа у форми самоуправе грађана” су/финансирао Град Панчево