ПОТПИС... а после два и по месеца и конкретна акција

Банатски Карловац

Потврђено: до краја ове године почиње градња новог дечјег вртића

ШТО ЈЕ ПОТПИСАНО БИЋЕ И РЕАЛИЗОВАНО

На велику жалост појединаца који обмањују народ пласирањем неистина да обећаног вртића неће бити, Влада Републике Србије и Општина Алибунар још једном су доказале, да нису у праву – истакла је Зорана Братић, председница Општине Алибунар

Поводом учесталих злонамерних тврдњи да од обећања локалне самоуправе Општине Алибунар о градњи новог дечјег вртића у Банатском Карловцу неће бити ништа, на свом Фб профилу огласила се Зорана Братић, председница општине, следећим речима:

„Министарство просвете расписало је Позив за подношење понуда за изградњу зграде у којој се обавља предшколско образовање у Банатском Карловцу, почетак радова очекује се у току 2023. године. На велику жалост појединаца који обмањују народ пласирањем неистина да обећаног вртића неће бити, Влада Републике Србије и Општина Алибунар још једном су доказале, да нису у праву. На челу са председником Александром Вучићем Србија наставља да се равномерно развија и гради.“

Овом приликом подсећамо и на изјаву председнице општине дату средином маја, након потписивања споразума са Министарством просвете о градњи новог вртића:

„Општина Алибунар дугује велику захвалност Влади Републике Србије и Министарству просвете који су у сарадњи са Светском банком успели да обезбеде неопходна средства за реализацију пројекта изградње новог објекта вртића, са посебним нагласком да ће објекат бити изграђен у највећем месту на територији општине Алибунар, Банатском Карловцу. Предшколска установа „Полетарац“ поседује три своја објекта , у Алибунару, Владимировцу и Банатском Карловцу, а највећи број уписане деце је управо у Банатском Карловцу, где је вртић под отиском времена у доста лошем стању, те стога ценимо што је препозната потреба за новим објектом који ће боравак, образовање и васпитање деце значајно унапредити и подићи на виши ниво. Изградња новог вртића има вишеструки значај и утицај на развој друштвене заједнице у општини Алибунар, где је акценат на што безбрижнијем и квалитетнијем одрастању малишана у савремено опремљеном амбијенту који нови објекат носи са собом. Циљ је пружити здраво одрастање, стручно образовање и иновативни приступ раду са најмлађима како би научили све врлине, вештине и развили емпатију која ће им касније користити у зрелијим годинама. Такође важно је напоменути да ће се створити услови за проширење постојећих капацитета, нова запослења стручног кадра у инклузији деце. Општина Алибунар предузела је на себе обавезу финансирања израде пројектне документације за рушење постојећег објекта, његово рушење и вршење стручног наџора над изградњом новог објекта. С поносом кажемо да ће ово бити најзначајнији пројекат који ће бити реализован у нашој општини у сфери образовања задњих година.“ – истакла је тада, 17. маја, Зорана Братић, председница Општине Алибунар.

Два и по месеца после ове изјаве, уследио је поменути позив Министарства просвете заинтересованим градитељима.

Медијски пројекат „Општина Алибунар – много је раскрсница, али један је путоказ“ суфинансира Општина Алибунар.
Ставови изнети у медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио
средства.