НЕ САМО ЗА УСПОМЕНУ... мр Татјана Божић у друштву најбољих матуранткиња и матураната

Панчево

После основаца, Град наградио и најбоље свршене средњошколце

НИЈЕ БИЛО ЛАКО, АЛИ ВРЕДЕЛО ЈЕ!

• И ове школске године, знамо због чега, наставници су морали да модификују начине преношење знања, а ученици су морали да се прилагођавају и уче на различите начине. Управо из тог разлога успех вас матураната је још већи – истакла је градска већница мр Татјана Божић

После пријема за најбоље свршене основце свих основних школа у Граду Панчеву, локална самоуправа овог града наставила је и традицију награђивања најбољих свршених ученика и ученица средњих школа.

Ове године, пригодну поклон књигу и новчану награду у износу од 12.000 динара добило је 48 матуранткиња и матураната из 11 средњошколских установа у граду. Међу њима, деветоро њих су „власници“ оба признања: и дипломе „Вук Караџић“ и похвале „Ученик генерације“, док су дванаесторо носиоци похвале „Ученик генерације“.

По уручивању награда, на свечаности одржаној у концертној сали Музичке школе „Јован Бандур“, чији су наставници и ученици извели пригодан музички перформанс, присутнима се обратила мр Татјана Божић, чланица Градског већа задужена за образовање:

Честитам свим награђеним ученицима, наставницима и родитељима. Ова генерација је посебна по много чему. Као што знамо, већ две, скоро три године нас је пандемија омела у редовној настави, а Министарство просвете је одлучивало о моделу наставе у складу са новонасталом ситуацијом. Наставници су морали да модификују начине преношење знања, а ученици су морали да се прилагођавају и уче на различите начине. Управо из тог разлога успех ових матураната је још већи. Ово је доказ да ко жели да научи, ко се стварно труди, може да постигне успех без обзира на ситуацију. Зато још једном посебно честитам овим ученицима, вуковцима и ђацима генерације и њиховим родитељима на уложеном труду. И вама наставницима, јер сте пронашли начина да пренесете знање ученицима. Желим вам срећу и успех у вашем даљем школовању“ – поручила је награђеним ученицима мр Татјана Божић, градска већница за образовање.

(Фото: pancevo.rs)

Пројекат „Град Панчево данас – оно што остаје и сутра“ су/финансирао Град Панчево