С ПОНОСОМ... Виолета Симић отвара овогодишњи „Белоцрквански карневал“

Бела Црква

Овогодишњи „Белоцрквански карневал“ од 20. до 26. јуна

СЕДАМ  ДАНА КОЈИ СЕ ПАМТЕ

• Поносна сам што ову сезону чекамо у много бољим условима тако да ће сви наши гости моћи да уживају у новим туристичким локалитетима, новим плажама и бољим инфраструктурним условима – истакла је Виолета Симић, отварајући овогодишње карневалске дане

У понедељак, 20. јуна, у Белој Цркви, химном „“Боже правде“ и подизањем државне, карневалске и заставе Федерације европских карневалских градова, чија је Бела Црква цењени члан,  на свечаном платоу испред Народне библиотеке, започео је овогодишњи „Белоцрквански карневал“, међународна туристичка манифестација која је Белу Цркву сврстала у ред значајних европских туристичких дестинација, посебно у време карневалских дана.

Под покровитељством Министарства трговине, туризма и телекомуникација и Општине Бела Црква, најзначајнију туристичку манифестацију ове општине отворила  је Виолета Симић, председница општине:

“Драги суграђани, уважени гости поносна сам што и ове године можемо да отворимо карневалске свечаности, празник радоси и туристичку сезону у Белој Цркви. Поносна сам што ову сезону чекамо у много бољим условима тако да ће сви наши гости моћи да уживају у новим туристичким локалитетима, новим плажама и бољим инфраструктурним условима. Локална самоуправа, заједно са Туристичком организацијом, Центром за културу и Музејом у Белој Цркви припремила је велики број дешавања од културно – уметничких, забавних до спортско – рекреативних. Желим свима једно дивно лето, сви су добродошли у Белу Цркву” – поручила  је  Виолета Симић.

Иначе, за шест година, карневал у Белој Цркви прославиће првих 200 година откако је, према казивању Живана Иштванића,  улицама Бела Цркве прошетала прва карневалска поворка, а по угледу на тада чувени карневал у Келну, да би убрзо карневалски дани у Белој Цркви постали међу најугледнијим у Европи.

Први, од шест овогодишњих карневалских дана, обележили су наступи секција КУД „Белоцркванске мажореткиње“ , и то пилића, потом, кадеткиња, па   јуниорки. Свој већ препознатљиви удео у подизању свечане карневалске атмосфере дао је и познати хор „Bella muzica“, под диригентском палицом Данијеле Јокановић, а у сали Центра за културу приказан је филм о белоцркванским Чесима, под називом „Под нашим прозорима/Под нашима окну“.

Најспектакуларнији део манифестације, интернационална карневалска поворка, проће ће улицама Беле Цркве у суботу, 25. јуна, а дотле ће бројни посетиоци, сваког дана, све до недеље, 26. јуна,  моћи да уживају у другим богатим културно-уметничким садржајима.

(Фото: БЦИнфо)