ТО ЈЕ ПОЧЕТАК... Милош Марков, са сарадницима, на једном од водоводних чворишта

Сакуле

Почела реализација пројекта реконструкције водоводне мреже

ЦИЉ: НОВА ВОДОВОДНА МРЕЖА У ЦЕЛОЈ ОПШТИНИ

• Ово је почетак једног пројекта о којем размишљамо дуго година уназад, од почетка мандата, а то је комплетна замена водоводне мреже на територији целе општине – рекао је Милош Марков, председник Општине Опово, након обиласка радова

У Сакулама је почела реализација инфрструктурног пројекта од посебног значаја за мештане овог, једног од четири, насељена места Општине Опово, а то је реконструкција водоводне мреже, која ће се обавити у више фаза. Иначе, то је почетак реализације плана локалне самоуправе да у најскорије време буде извршена комплетна замена водоводне мреже у целој општини Опово, а најпре у Сакулама и Баранди, где је ситуација најкритичнија.

У Сакулама је току прва фаза посла, а то су радови на санацији водоводних чворишта на раскрсницима путева, што ће омогућити да се у случају потребе искључују само поједни делови Сакула, а не, као до сада, цело село. Укупна вредност целог посла износи 31 милион динара, од чега 20 милиона обезбеђује Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство, док преосталих 11 милиона динара иде из општинског буџета.

Да би се уверио како напредују радови, у Сакулама је боравио председник Општине Опово Милош Марков, у друштву својих сарадника, као и представника Месне заједнице Сакуле.

На територији наше општине имамо ситуацију да насеље Сакуле, као и Баранда, имају 100 посто стару водоводну мрежу и видели смо да је то посебно проблематично у летњем периоду, као што је то било ове године, када је био дуг период велике суше, имали смо слегање тла, пуцања цеви и било је доста изазова да одржимо континуирано водоснабдевање. Ово је почетак једног пројекта о којем размишљамо дуго година уназад, од почетка мандата, а то је комплетна замена водоводне мреже на територији целе општине. Ситуација је боља у Опову и Сефкерину јер је тамо рађена реконструкција у претходном периоду, тако да је 80% у Опову и 60% у Сефкерину нове водоводне мреже. Овом фазом пројекта радиће се пола насељеног места Сакуле где ћемо на свакој раскрсници радити замену чворишта. Овде на терену сам видео та стара чворишта која су у доста лошем стању, сам проток воде на тим кључним местима је био нешто слабији, а највећи бенефит овог пројекта јесте што убудуће нећемо морати да искључимо доток воде у целом месту да би санирали неки квар, већ можемо само један део места док остатак места може континуирано да има снабдевање водом. Нама то јесте приоритет, и локалној самоуправи и комуналном предузећу, да наши грађани на најбољи могући начин добију квалитетну пијаћу воду“, изјавио је Милош Марков за Глас Опова.

(Фото: Глас Опова)

Пројекат „Општина Опово данас – оно што остаје и сутра“ суфинансира Општина Опово.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.