АПЕЛ... не ту, него за отпад предвиђено место, на градску депонију

Вршац

Уклоњен отпад са  дивљих депонија из четири насељена места

ЗДРАВА ЖИВОТНА СРЕДИНА ЈЕ УСЛОВ…

• Дивље депоније,које су директно угрожавале здравље становника, уклоњене су  у Војводинцима, Стражи, Уљми и Великом Средишту

Дивље депоније као један од највећих загађивача животне средине су велики проблем са којим се суочава локална самоуправа Града Вршца. Лоше навике појединих грађана и неодговоран однос према животној средини и здравом окружењу, допринеле су да  у појединим селима, као што су Војводинци, Стража, Уљма и Велико Средиште, настану дивље депоније које су директно угрожавале здравље становника поменутих села.

Схватајући овај проблем као изузетно значајан када је у питању здравље становника и здрава животна средина, Град Вршац је спровео активности на уклањању отпада са свих дивљих депонија у наведеним селима. У сарадњи са јавним комуналним предузећем „Други октобар“, све неопходне активности су ефикасно спроведене у најкраћем могућем року.

„Апелујем на становнике наших насељених места да свој кабасти отпад довозе на градску депонију, а да свој кућни комунални отпад правилно одлажу у кесама или кантама, а јавно  комунално предузеће „Други октобар“ ће организованим сакупљањем тај отпад одвозити на градску депонију. На тај начин ће свако од нас дати свој допринос очувању наше здраве животне средине, што је свима нама и заједнички интерес“, истакао, овим поводом, Милош Васић, члан градског Већа задужен за ресор заштите животне средине.

Пројекат „Град Вршац – будућност у огледалу садашњости“ суфинансира Град Вршац.
Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.