ЖЕНЕ СУ ЖЕНЕ... Ивана Росић на почетку „Осмомартовске рапсодије“

Панчево

Осмомартовска рапсодија“ у Народној башти

НЕ САМО НАЈЛЕПШЕ РЕЧИ О ЊОЈ!

• Ивана Росић, председница Савета за родну равноправност, свим суграђанкама је честитала 8. март и пожелела добро здравље, да суграђанке буду храбре, успешне, вољене и задовољне, а онда је почела…

Поводом Дана жена, Савет за родну равноправност Скупштине града Панчева и Удружење жена „Панчевачке маме“, уз подршку града Панчева, организовали су у Народној башти манифестацију „Осмомартовска рапсодија“, креативно дружење уз музику, поезију, а ту су биле и едукативне радионице, као и вожња фијакером.

Ивана Росић, председница Савета за родну равноправност, свим суграђанкама је честитала 8. март и пожелела добро здравље, да суграђанке буду храбре, успешне, вољене и задовољне, а онда и најавила шта све очекује посетиоце тог осмомартовског дана у Народној башти:

Данас се налазимо у Народној башти где Савет за родну равноправност Скупштине града Панчева, Град Панчево и удружење жена “Панчевачке маме”, организује „Осмомартовску рапсодију“, као поклон свим дамама у нашем граду. Све грађанке и сви грађани имаће прилику да чују хор и оркестар Музичке школе „Јован Бандур“, као и бенд „X Бенд“ који ће забављати наше суграђане. Такође, с обзиром на то да Савет за родну равноправност већ трећу годину заредом организује песнички конкурс под називом „Најлепше речи о њој“, имаћемо прилику да чујемо и „најлепше речи о њој“, које су освојиле прва три места и којима ће бити уручене награде – рекла је Ивана Росић.

За ову прилику Народна башта је била посебно украшена, а за то су заслужна деца из ОШ „Бранко Радичевић“, ОШ „Васа Живковић“, ШОСО „Мара Мандић“ и Пољопривредне школе „Јосиф Панчић“, а све те школе, односно њихови креативни ученици, обезбедиле су и симболичне поклоне којима су обрадовали све присутне даме, истовремено презентујући посетиоцима своје креативне ручне радове.

Уз све то, Дома здравља Панчево поставио је пункт за самозаказивање мамографских прегледа за све жене од 50 до 69 година, а у оквиру пројекта „Мамографију само сама закажи“.