Баранда

Председник Општине Опово обишао радове на изградњи капеле

ПОСЛЕ БАРАНДЕ, РАДОВИ У ОПОВУ

• Очекујемо да ће капела у Баранди бити ограђена у наредних дан, два, а након тога настављамо са ограђивањем гробља у Опову које смо проширили, такође крајем прошле године – рекао је Милош Марков, председник општине

Председник Општине Опово Милош Марков, у друштву свог помоћника Небојше Ковачевића и Горана Дивљачког, Александра Веселинова и Милована Кнежевића, чланова Општинског већа из Баранде, као и председника Савета Месне заједнице Момчила Вујчина, обишао је радове на изградњи и уређењу капеле у овом месту.

Радови, који се финансирају из општинског буџета, теку по плану и ближе се свом крају, јер су тренутно у току активности на подизању ограде и постављању капије на улазу у двориште капеле, чија је површина око 750 метара квадратних.

Најављујући и радове на постављању ограде и на гробљу у Опову, Милош Марков је рекао и ово:

Ми смо крајем прошле године решили да завршимо ову капелу која је била урађена до пола, и када смо почели да је приводимо крају, односно намени, видели смо да ће нам проблем стварати то што је неограђена јер овде пролазе краве када се воде на испашу, тако да смо увидели да морамо да направимо један ограђен простор. Дефинисали смо приоритет да направимо једну ограду која ће служити сврси, али која ће бити прилагођена терену где се налази. Након тог договора убрзо је почела реализација, данас смо овде и видимо да се то приводи крају и очекујемо да ће капела у Баранди бити ограђена у наредних дан, два, а након тога настављамо са ограђивањем гробља у Опову које смо проширили, такође крајем прошле године“, изјавио је Марков.

(Фото: Глас Опова)